Peste patru mii de militari români şi din alte 20 de ţări vor participa la Parada Naţională de 1 Decembrie, în Piaţa Arcul de Triumf. Ziua României va fi marcată şi de ceremonii religioase, iar drapelul va fi arborat în toate unităţile militare din ţară. 

Parada de 1 Decembrie va începe la ora 11, de la Arcul de Triumf, punctul zero al ceremoniilor. 

Articolul continua dupa recomandari

În coloană, vor ţine cadenţa peste patru mii de militari, poliţişti, jandarmi şi pompieri din toate instituţiile abilitate cu ordinea şi siguranţa publică. 

Anul acesta vor defila şi 500 de militari străini, din 20 de ţări aliate sau partenere. 

Unul dintre blocurile de paradă va fi dedicat veteranilor armatei române. 

200 de maşini de luptă folosite în teatrele de război din Irak sau Afganistan şi echipaje de intervenţie ale Poliţiei, ale Serviciului Român de Informaţii şi ale pompierilor vor trece pe sub Arcul de Triumf.

În timpul defilării, pe cerul din Bucureşti vor zbura avioane de luptă sau poliţie aeriană ca F16 sau MIG-ul 21 Lancer, elicoptere Puma Socat şi avioane de vânătoare folosite în misiunile militarilor, plus elicoptere de transport ale Ministerului Afacerilor Interne. 

Accesul în Piaţa Arcului de Triumf este liber şi vă recomandăm să veniţi cu cel puţin două ore mai devreme, fără bagaje voluminoase, fără maşini personale, ca să fiţi siguri că nu rataţi nimic din defilare.