Imaginea zilei vine dintr-o grădiniţă din Constanţa, unde venit militarii americani. Soldaţii şi copiii au gătit împreună fursecuri cu ciocolată, un desert cu tradiţie peste Ocean. Pentru militarii de la Baza "Mihail Kogălniceanu" a fost un moment emoţionant. Unii dintre ei sunt părinţi, iar "operaţiunea din grădinţă" le-a mai alinat dorul de casă. 

Înainte să se apuce de gătit, copiii i-au primit pe soldaţii americani de la Baza Militară "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa cu un cântec în limba engleză. Apoi, militarii s-au împărţit pe echipe şi s-au apucat de gătit alături de cei mici. Unii au tăiat ciocolata, alţii au cântărit ingredientele pentru ca fursecurile americane să iasă perfect.

Articolul continua dupa recomandari

După ce toate ingredientele au fost pregătite în boluri, copiii s-au întrecut să amestece compoziţia cu un tel uriaş. Puştii nu au mai avut răbdare ca dulciurile să se coacă, aşa că au gustat direct din aluatul crud, dar extrem de aromat.

JOSHUA CAPLIN, militar american: Copiii sunt uimitori, am avut parte de momente minunate, au sărit să mă ajute cu ciocolata, sincer, le-am oferit câteva bucăţi şi s-au simţit atât de bine.

Chef a fost Peter Burfeind. Adoră să gătească alături de copii.

PETER BURFEIND, capelan militar: Ne luăm liber dimineaţa şi venim aici, lucrăm cu cei mici, mai ales că unii au copii acasă pe care nu i-au mai văzut şi chiar le pace să vină aici.

TANIA DUMITRESCU, directoarea grădiniției: Ei vin la noi şi sperăm să ne invite şi ei la baza americană cu ocazia sărbătorilor de Crăciun să le arătăm şi cum facem noi serbări.

Activitatea a devenit deja o tradiţie şi s-au legat prietenii între copii şi militari.