Un militar din Constanţa a fost mutilat în spital, după ce a scăpat miraculos cu viaţă dintr-un accident rutier. Ajuns în comă şi cu fracturi grave, medicii i-au operat un picior şi au amânat o intervenţie chirurgicală la mâna stângă. S-au mulţumit să i-o îmbrace în ghips, doar că tratamentul i-a făcut mai mult rău. Militarul nu-şi mai poate folosi mâna şi are nevoie de o intervenţie salvatoare. Colegii lui au făcut apel pe Internet pentru a găsi un medic dispus să preia cazul.

În septembrie, anul trecut, caporalul Marius Gorea a ajuns în comă la spital. Avea multiple fracturi în urma accidentului. 

Articolul continua dupa recomandari

Militarul îi acuză pe medicii din Constanţa că i-au pus mâna invers sub ghips

Se afla pe scaunul din dreapta al unei maşini care a izbit un stâp, la frontiera de la Negru Vodă. Şoferul a murit pe loc. El a supravieţuit miraculos.

Medicii de la Spitalul Judeţean din Constanţa i-au operat fracturile, în ordinea gravităţii lor. Urgente erau rănile la cap şi la picioare. Mâna stângă au ales să i-o protejeze în ghips, până la o viitoare operaţie, care n-a mai avut loc. 

Tânărul de 30 de ani făcuse o infecţie gravă şi risca să-şi piardă un picior. Pentru salvarea lui, chiar ministrul Apărării a donat în noiembrie anul trecut câteva mii de lei. Piciorul i-a fost salvat, dar fractura de la mâna acoperită cu ghips s-a agravat. 

Marius Gorea, caporal la Divizia 50 Corvete Mangalia, spune că "eu vreau să am o mână normală, să mă întorc la muncă, să pot să fac ce făceam. Consider că a fost o greşeală din partea medicilor".

Medicii din Constanţa exclud culpa medicală

Şi colegii lui militari consideră că mâna i-a fost pusă greşit în ghips şi au postat pe Facebook un apel pentru salvarea lui Marius. 

"Medicii i-au pus mâna invers, probabil din neatenţie sau din nepăsare, bătându-şi practic joc de banii noştri şi ai domnului ministru", este reacţia militarilor.

Bogdan Obadă, director medical Spitalul de Urgenţă Constanţa: Nu este vorba de nicio culpă medicală! E vorba de un pacient grav căruia i s-a salvat viaţa. Fractura poate avea o anumită deplasare sub ghips, un ghips nu poate să-ţi dea reconstrucţia pe care o faci când desfaci şi pui elementele ca la puzzle 

Chirurgii spun că doar o intervenţie în primele şapte zile de la accident i-ar fi putut salva mâna şi că acum nu se mai poate face nimic. Marius Gorea, caporal la Divizia 50 Corvete Mangalia, ar trebui să se întoarcă la lucru peste două luni. Orice efort fizic însă îi provoacă dureri insuportabile. 

Nu este pregătit să fie pensionar la 30 de ani. Ajutat de colegii militari speră să poată găsi un chirurg care să accepte să-l opereze.