Un mesaj postat pe Facebook pare să facă lumină în cazul caporalului Maricel Oanele, care a ales să-și pună capăt zilelor la doar 22 de ani, împușcându-se cu arma din dotare la baza militară de la Focșani.

Militarul care asigura paza într-o garnizoană din Focşani a fost găsit împuşcat, pe 5 mai, de colegii lui. 

Articolul continua dupa recomandari

Deși au trecut câteva zile, nu se cunoaște exact motivul pentru care Maricel a decis să-ți pună capăt zilelor.

Vezi 2 imagini în Galerie

Se pare că tânărul trăia o dramă, el fiind un copil abandonat de mama biologică, crescut la orfelinat și mai apoi de o mamă adoptivă.

Potrivit monitorulvn.ro, Maricel și-a abandonat studiile, din lipsa banilor, pentru a îmbrățișa cariera militară, în speranța că astflfe își va face un viitor.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ramona Raduc, o cunoștință a tânărului, povestește drama pe care o trăia acesta.

„Acum 5 ani Maricel voia sa ia examenul de Bacalaureat cu notă foarte mare. Și a venit să lucreze cu mine la Biserica Sf. Pantelimon. Avea o minte strălucită dar mintea nu reușea să îi acopere golul din suflet, nevoia de dragoste și frica de abandon; se agăța cu disperare de oamenii care îl iubeau și nu le mai dădea drumul. Era un suflet asupra căruia lipsa mamei făcuse ravagii adânci. Degeaba a primit mai târziu dragoste devenise posesiv, obsedat, confunda iubirea maternă, iubirea familială cu iubirea dintre un băiat și o fată. Și, mă întreb, câți se vor mai împușca până ce psihologii militari vor învăța să evalueze cadrele.

Era un copil care crescuse în orfelinat, care găsise iubire într-un plasament maternal care i-a devenit CASĂ. Copilul acesta a fost un elev foarte bun, devenise un student foarte bun, dar care se confrunta cu sărăcia lucie și a renuntat la facultate după cateva luni pentru că nu avea bani să fie MĂCAR UN STUDENT SĂRAC. Și eu și decanul și secretarele și profesorii l-am implorat să nu plece de la școală DAR A PLECAT și s-a angajat în Armată ca să aibă siguranță financiară și să aibă bani de buzunar. STATUL ĂSTA AL NOSTRU ȘTIE OARE CĂ A AJUNS SĂ CUMPERE SUFLETE? Știu oare psihologii militari câte lipsuri și câtă sărăcie au îndurat cei care în majoritate devin ori vor să devină soldați? DRAGOSTE, ABANDON, SĂRĂCIE - tare care au schingiuit un suflet de înger și au lăsat demonii să îl ia.

Am ținut meditațiile cu voi în capela mortuară de la spital și când aceasta era ocupată stăteam în bucătărie. Și, v-am vorbit despre moarte și suflete, despre Lumină și Întuneric, despre îngeri și demoni, v-am învățat să nu vă fie frică de morți și de moarte, v-am învățat să prețuiți viața ca pe cel mai mare dar și, cu toate acestea, ai ales să pleci. Deși ai fost abandonat, tu însuți ai abandonat lupta, viața și pe toți cei care te-au iubit, ai lăsat o MAMĂ care chiar dacă nu a fost biologică ți-a oferit dragostea ei, ai lăsat oameni care TE-AU IUBIT. O să mă rog pentru tine, Maricel! DRUM ÎN LUMINĂ”, este mesajul postat de Ramona Raduc, pe pagina de facebook a militarului mort. 

Maricel va fi înmormântat joi, în jurul prânzului, în localitatea Poiana, din comuna Vrâncioaia, acolo unde locuiește mama sa adoptivă.