A fost o zi specială astăzi pentru aproape trei milioane de copii din toată ţara! Elevii au intrat oficial în vacanţa mare. Emoţii, nostalgie, bucurie, speranţă, un amalgam de sentimente a fost în curţile a mii de şcoli din România. Cei mai silitori elevi au primit tot astăzi coroniţele şi premiile pentru care au muncit un an întreg.

Îndemnul dascălilor a fost primit cu entuziasm astăzi de milioane de copii din toată ţara. 

Articolul continua dupa recomandari

La un liceu din Codlea, ultima zi de şcoală a venit pentru un elev de nota 10 pe linie cu o mare supriză. O coroniţă din partea profesorilor.

Băiatul a precizat că "cu succes am reuşit să trec peste acest an şi am avut mari emoţii, mai ales la teze".

La Sibiu, astăzi, sute de elevi au simţit presiunea terminării liceului.  

O absolventă de liceu spune că "am vrut să cred că de fapt nu o să-mi lipsească liceul, dar parcă totuşi o să-mi lipsească".

Pentru diriginta lor, Paul şi colegii lui, care au terminat clasa a XII-a, au adus trandafir criogenat, care să-i amintească şi peste zeci de ani de ei. 

Aurelia Horoţan, profesoară: Este emoţionant. Ei pleacă pe drumul lor, noi rămânem aici şi sperăm că se întorc să ne revadă

Paul Valentin, absolvent de liceu: Aceşti ani au trecut foarte repede. Inimaginabil. Dar acum, la sfârşit, sunt foarte bucuros că am absolvit acest liceu 

Ultima zi de şcoală a venit cu emoţii şi pentru părinţii elevilor. 

La o şcoală gimnazială din Ploieşti, ziua de azi a fost ocazia perfectă pentru părinţi ca să-şi aducă aminte de vremurile când au fost şi ei elevi.

Tatăl unui elev spune că "metodele didactice la vremea respectivă erau unele poate un pic mai disciplinare, să zic aşa, dar cu nişte rezultate bune pentru elevii acelor vremuri". 

Pentru peste 135.000 de absolvenţi de liceu vacanţa va începe cu adevărat abia din iulie, după examentul de Bacalaureat.