Sunt și români care s-au înghesuit, nu pe drumul spre munte sau spre mare, ci la ştrandurile din oraşe. Unii au venit chiar şi din Germania la piscinele renumite din Harghita. La Praid, au stat chiar şi câte trei ore la coadă ca să prindă un şezlong. Alţii, nici nu s-au mai chinuit. Au prins cele mai bune locuri la minibarul din bazin. 

"Am venit din Germania. În concediu venim la Praid sau la Sovata. Aici e cel mai bun din toată România." Cu familia din imagini sunt de acord alte mii de oameni. Aproape 3.000 vizitează zilnic ştrandul din Praid pentru apa sărată. De la 7 dimineaţa până la 10, când se deschide porţile complexului, se formează cozi de zeci de metri.

Articolul continua dupa recomandari

Iar coada de la intrare nu este singurul hop peste care trebuie să treacă turiştii. "E foarte aglomerat şi trebuie să stai de dimineaţă dacă vrei să apuci un şezlong."

În 15 minute, toate şezlongurile sunt ocupate. Şi aproape la fel de repede se umple şi piscina ştrandului. Mai mult, oamenii nici nu trebuie să iasă din apă pentru o băutură răcoritoare. 

Şi merge de minune cu cârnaţii proaspăt scoşi de pe grătar, la ora prânzului.