Direcţia de Sănătate Publică le-a trimis autorităţilor locale o notă prin care le-a informat că apa din reţeaua publică a depăşit limitele legale la concentraţia de mangan, amoniu şi nitraţi, substanţe extrem de dăunătoare pentru organism. Deşi avertismentul este cât se poate de serios, informaţiile nu au ajuns şi la urechile oamenilor.

În urma unor analize de laborator, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a avertizat primăriile din judeţ că apa consumată de cetăţeni conţine o serie de substanţe peste limita legală. Mai exact, prin reţelele publice, la locuitorii din 12 localităţi ajung şi cantităţi semnificative de amoniu, nitraţi, mangan, dar şi aluminiu. 

Articolul continua dupa recomandari

Primarul spune că a cerut imediat explicaţii din partea firmei care se ocupă de distribuţia apei. Astăzi. Deşi avertizarea a fost trimisă de DSP în urmă cu două săptămâni.

Cu toate acestea, primarul comunei Berceni nici măcar nu i-a înştiinţat pe oameni de pericol până în acest moment.

În urma avertizării, autorităţile din Bragadiru, Cornetu, Pantelimon, Ciorogârla, Balotești, Corbeanca şi Afumați spun că au luat deja măsuri şi au transmis că apa poate fi folosită pentru consum şi băut.