Cu un ochi pe marfa contrafăcută şi cu altul pe vânzătorii prea iuţi de picior. Poliţiştii au confiscat câteva mii de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte dintr-un complex comercial din Capitală. Acolo unde vânzătorii au tras oblonul, s-a pus sigiliu. 

În câteva secunde, culoarele arătau ca părăsite. Asta deşi ieri, la aceeaşi oră, un reporter Observator a filmat cu o cameră ascunsă cum produsele aşa zis originale îşi aşteptau clienţii. Ceasuri, pulovere şi mai ales încălţăminte. Toate "de firmă". Sau cel puţin aşa am fi tentaţi să credem după numele celebre pe care le poţi purta cu doar câteva zeci de lei. Cei mai mulţi comercianţi ai unui complex din sudul Capitalei nu suflă o vorbă despre marfa contrafăcută, alţii recunosc că nu vând tocmai. originale.

Articolul continua dupa recomandari

Acolo unde au intrat, poliţiştii au plecat cu sacii plini cu sute de articole contrafăcute, semn că e doar vârful unei pieţe de milioane de euro. Dovada stă la câteva intersecţii distanţă, într-un complex asemănător, unde marile firme parcă au desfacere.