Apariţie şocantă a jucătoarei de tenis Mihaela Buzărnescu. Înainte să plece în Franţa, pentru semifinala FED Cup, sportiva a venit la un eveniment plină de vânătăi pe faţă. În imagini este aproape de nerecunoscut. Dar nu vă faceţi griji, nu este cazul.

Mihaela Buzărnescu a făcut doar o transformare, cu ajutorul mai multor stilişti, pentru a atrage atenţia asupra violenţei domestice. Şi dacă te nu şochează machiajul realizat atât de realistic măcar te face să te opreşti şi să te gândeşti puţin la problema violenţei in familie. Violenţa domestică este o problemă gravă în România.

Articolul continua dupa recomandari

Mihaela Buzărnescu: La fiecare 30 de secunde, o româncă este supusă violenţei în familie. Anul trecut, mai mult de 20 mii de femei au fost agresate şi probabil foarte puţine au raportat acest lucru. Nu trece dacă taci!

Şi nici dacă stai cu mâinile în sân. Cu acest gând în minte, Mihaela a acceptat una din cele mai mari provocări: a lăsat costumul de sport iar o armată de stilişti a transformat-o într-o femeie răsfăţată. Aşa cum în general nu are timp să fie, între toate antrenamentele şi turneele de tenis.

Din păcate, prea puţine femei îşi aduc aminte ca oamenii faţă de care au cea mai mare responsabilitate sunt ele însele. De faptul că merită să se simtă mereu frumoase, puternice şi apreciate. La polul opus, mii de românce cad în schimb victime ale abuzului în familie. Aşa că pentru ele, Mihaela Buzărnescu s-a transformat a doua oară.

Adrian Perjovsky: Noi, ca prestatori de servicii de beauty întâlnim des aceste situaţii, vedem femei triste, nefericite, care vin şi pur şi simplu îşi pun o mască cu ajutorul nostru şi nu vorbesc despre aceste lucrui, din păcate, reale. Mi s-a părut un subiect foarte tare pentru a le sprijini, pentru a le aduce în faţă şi pentru a încuraja aceste femei să vorbească despre violenţa domestica.

Mihaela Buzărnescu: Şi tot ceea ce trăiesc. Din păcate, sunt multe femei care sunt agresate verbal şi corporal şi se ascund sub o mască dar adevărata mască este ceea ce voi încerca eu să arăt prin această transformare. Să nu tacă şi să vorbească despre orice simt pentru că există oameni care le pot ajuta.

Şi da, există asociaţii non-profit care ajută femeile victime ale violenţei domestice sau centre sociale care funcţioneză în regim de urgenţă. Sunt cel puţin două în fiecare judeţ din ţară, plus Direcţiile Generale de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului. Există inclusiv o linie telefonică gratuită SUPER 0800 500 333 la care operatorii răspund non-stop.

Mihaela Buzărnescu: Poţi ajunge o persoană fără încredere în sine, fără stimă de sine iar asta e de neacceptat.

Adrian Perjovsky: Şi mai ales că pot fi atinse femei din toate clasele sociale, indiferent de cât de frumoasă eşti, oricum ai fi, oricât de mult te-ai aranja, se poate întâmpla oricui.

Mihaela Buzărnescu: Nu ştiu, mie dacă mi s-ar întâmpla vreodată aşa ceva în secunda doi aş raporta şi oricum, aş pleca de lângă acea persoană.

Foarte multe femei nu au însă această putere. Anul trecut, din peste 20 mii de cazuri, în doar trei mii s-a oferit ordin de protecţie pentru femeie. Multe dintre ele renunţă la plângerile pe care fac la poliţie iar şi mai multe, de frică, nici măcar nu ajung să treacă pragul unei secţii.