În timp ce foarte mulţi elevi din ţara noastră merg la şcoală pe jos, pentru că nu au microbuze şcolare, există şi primării care îşi permit să folosească mijloacele de transport ale elevilor, în alte scopuri decât cele prevăzute de lege! Într-o comună din Vâlcea, doi bărbaţi au folosit unul din cele două microbuze şcolare pentru a transporta baxuri de bere.

Un martor a filmat doi bărbaţi care încărcau în microbuzul şcolar mai multe navete de bere, la sfârşitul săptămânii trecute în faţa unui centru comercial. Până când nu au văzut imaginile, localnicii n-au vrut să creadă că angajatul care transportă zilnic elevii la şcoală, are şi alte aşa zise ocupaţii.

Articolul continua dupa recomandari

Localnică: Nu aş fi de acord să transporte alcool. Şi nimic altceva. În primul rând, microbuzul este pentru copii. Nu e să-ţi faci treaba

Conducerea şcolii spune că microbuzul şcolar este proprietatea primăriei din Scundu, aşa că nu poate aplica sancţiuni.

Ion Cîrstea, director Școala Generală din comuna Scundu: El îşi face cursele de dimineaţă. La 8 şi jumătate termină cursele şi se întoarce la prima cursă de dus copiii acasă la ora 12. Nu este problema noastră ce face. Este la dispoziţia primăriei, pentru că este angajatul primăriei. 

Primăria, în schimb, dezminte ceea ce oamenii văd în imagini.

Dumitru Blejan, primarul comunei Scundu: Am îndrăznit, nu cred că am făcut o crimă, să luăm dulciuri, suc, apă minerală pentru că folosim şi pentru copii de la şcoală şi pentru cetăţenii din comună. Băuturi alcoolice nu folosim!

Primarul spune că este o tradiţie ca de Ziua Comunei - 26 octombrie şi Ziua Copilului - 1 Iunie, copiii să primească dulciuri şi sucuri.