Autorităţile ne spun de ani buni că vom avea un metrou care va ajunge la Aeroportul Henri Coandă. Însă, în timp ce oficialii promit că va fi gata în cel mai scurt timp, specialiştii consideră că această linie va exista peste vreo 10 ani. Mai ales că nici Comisia Europeană nu a alocat toate fondurile necesare. Şi din păcate are un motiv temeinic pentru asta: proiectul e lipsit de viziune.

Viitorea magistrala de metrou care va lega Capitala de aeroportul Henri Coandă, cunoscută sub numele de M6, va fi finanţată de Comisia Europeană doar pentru construcţia a 6 kilometri. Nu pentru toţi cei 14 cât are tot tronsonul. Aşa că, pentru lungimea nefinanţată, statul ar urma să ia un împrumut de la Agenţia de Cooperare din Japonia şi să investească şi din bugetul propriu.

Articolul continua dupa recomandari

Rovana Plumb, ministrul interimar al Transporturilor: Ce am cerut Metrorex este să demarze cât se poate de repede toate procedurile astfel încât să începem cât mai repede construcţia.

Metroul va porni de la stația 1 Mai. Următoarele staţii vor fi Pajura, Gara Băneasa, dar și altele cu nume de capitale precum Tokio, Washington, Paris și Bruxelles. Și ultima staţie va fi în Aeroportul Otopeni.

Rovana Plumb, ministrul interimar al Transporturilor: Această estimare până în 2023 ar fi posibilă. Este doar o estimare şi nu aş vrea să ne aruncăm pe promisiuni şi să decidem în locul celor care construiesc

Din păcate, viitoarea magistrală pare să aibă aceeaşi soartă ca cea a metroului din Drumul Taberei. Lucrările pentru cele 10 staţii au început în urmă cu 8 ani. Cu toate acestea, oamenii ar putea să beneficieze de această linie abia anul viitor. Asta în condiţiile în care autorităţile spun că magistrala care va duce spre Aeroportul Henri Coandă va fi gata în 3 ani.

Mai există, însă, şi o altă problemă. Comisia Europeană nu este foarte încântată de actuala formă a proiectului, pentru că ignoră complet posibilitatea de extindere a aeroportului.

Ionuţ Curea, director asociatia pro infrastructură: Comisia a spus: în regula, nu vă finanţăm pentru că studiul de trafic e aşa si aşa, pentru că nu ţineţi cont de dezvoltarea ulterioară a Aeroportului Otopeni spre Est. Voi faceţi metroul la terminalul actual care, într-un final e posibil să fie chiar închis.

Specialiştii spun că, în ciuda optimismului afişat de oficiali, metroul spre Otopeni va putea fi folosit cel mai devreme peste vreo 10-11 ani.