De astăzi, puteţi intra la metrou fără cartelă! Au apărut primele sisteme prin care vă puteţi plăti călătoria direct cu cardul, cu ceasul inteligent sau cu telefonul. Însă mulţi călători spun revoltaţi că degeaba ajung mai rapid pe peron, dacă trenurile circulă rar şi aerul e irespirabil. În ciuda problemelor, nu e exclus să se scumpească din nou cartelele de metrou. 

Două secunde durează de astăzi accesul la metrou, în cele nouă staţii dotate cu sistem de plată contactless. Aici, călătoriile pot fi plătite direct cu un card bancar, dar şi cu telefoanele sau ceasurile inteligente conectate prin internet la contul din bancă. 

Articolul continua dupa recomandari

Dana Demetrian, reprezentant unitate bancară: Orice român poate folosi cardul. Comisionul este zero. Toate cardurile din România, toate cardurile din lume, toate telefoanele care au această soluţie de plată pot fi folosite azi la metrou

40 de milioane de euro costă dotarea cu astfel de sisteme a tuturor celor 43 de staţii din subteran. Cât patru kilometri de autostradă. Călătorii spun însă că nu plata electronică era o prioritate. 

O tânără spune că "spaţiul e o adevărată problemă! Sunt foarte mulţi studenţi, oameni din provincie şi la orele de vârf e foarte greu să călătoreşti".

O altă pasageră spune că "avem o problemă cu curăţenia! Uneori, metrourile care sunt mai vechi, pe liniile pe care încă funcţionează metrourile mai vechi, ar trebui curăţate".

O altă problemă este că pe Magistrala 2 trenurile vin la un interval destul de mare, la trei sau chiar patru minute. Ar fi nevoie de modernizarea căii de rulare încât acestea să ajungă mai repede în staţii, însă licitaţia a fost suspendată.

În schimb, Metrorex anunţă că analizează dacă va creşte preţul unei cartele. Cât despre cel mai aşteptat proiect... 

Mariana Miclăuş, director general Metrorex: Se estimează că putem circula cu metroul în Drumul Taberei anul viitor. Vedem dacă este sfârşitul semestrului 1 sau începutul semestrului 2

Adică nu mai devreme de luna iunie a anului 2020.