Vara adevărată se lasă aşteptată. Urmează încă două săptămâni de ploi. Drumul naţional 7 este deja blocat în judeţul Arad din cauza unei furtuni, mai multe gospodării au fost inundate, iar o maşină a fost luată de viitură.

Ne confruntăm cu o vară atipică, spun meteorologii. Care nu au emis niciun cod de caniculă în ultimele două luni.

Articolul continua dupa recomandari

Putem merge la mare, dar trebuie să fim pregătiţi şi pentru ploaie. Până pe 22 iulie, va ploua în sud, în est, pe litoral şi la munte. Adică, în multe zone ale ţării pe care le-am putea alege ca destinaţie turistică.

Ploile vor face ca temperaturile să nu treacă de 32 de grade în sud, de exemplu, în timp ce la munte vor fi în jur de 16-18 grade.

Abia de săptămâna viitoare vremea se mai încâlzeşte, vom avea şi 35 de grade în termometre, dar asta nu înseamnă că nu ne vom mai întâlni cu ploile.

Cantităţile de apă care vor cădea în cele două săptămâni rămase până la sfârşitul lunii sunt peste mediile acestei perioade a anului.

August vine cu soare şi caniculă. După atâtea ploi, vom căuta în sfârşit umbra şi răcoarea din parcuri şi ne vom bucura de o lună ideală pentru vacanţă.