Tatăl uneia dintre cele 64 de victime ale incendiului din Club Colectiv este nemulţumit că la nouă luni de la tragedie nu este mai multă curăţenie în spitale şi nici nu s-au făcut anchete asupra celor pe care acesta îi consideră vinovaţi, respectiv şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi fostul Ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Redăm mai jos întregul său mesaj al lui Eugen Iancu, tatăl unuia dintre cei decedaţi în urma incendiului:

Articolul continua dupa recomandari

“9 LUNI. Ar fi trebuit ca Alex sa aibe 23 de ani, sa cânte, sa fie probabil în concediu. Dar nu, nu este asa. 64 de tineri au murit. Cam 50 de tineri sunt mutilaţi pe viata. Alţii vor rămâne cu semne pe corp şi cu siguranţă toţi vor rămâne cu un coşmar întipărit în minte. Cu ce a schimbat aceasta tragedie societatea românească? Cu ce a schimbat aceasta crima a statului roman asupra propriilor tineri sistemul administrativ sau politic? Cu nimic. Am schimbat un guvern. Ei şi? Va simţiţi mai în siguranţă acum? Vedeţi o schimbare în spaţiul public? S-a pornit construcţia unui singur spital? S-a modificat ceva în funcţionarea localurilor? Mor mai putini oameni? Ştim de ce mor? Este curăţenie în spitale? Operatorii 112 acţionează pentru intervenţie rapida şi precisa? Procurorii anchetează altfel decât la comanda? Vedeţi anchete asupra criminalilor şi hoţilor din spitale? Vedeţi anchete asupra lui Arafat sau Banicioiu? Sănătatea este garantata prin constituţie. Dar criminalii din sănătate sunt protejaţi de preşedinţie, de servicii, de guvern pentru ca sănătatea cea garantata de legea suprema este secretizata. Guvernul României face un raport în urma căruia cineva trebuia cel puţin demis, cu siguranţă procurorii ar fi trebuit sa se autosesizeze şi sa înceapă anchetele , dar fiind în tara tuturor posibilităţilor procurorii se fac ca nu vad iar guvernul ii da puteri sporite celui dovedit ca slab manager. Acum bineînţeles ne pregătim de alegeri, din nou alegeri. Motiv sa nu facem în continuare nimic. Ce rost ar avea? Viata este o loterie, dacă ai noroc scapi, dacă nu, GHINION. Asta da schimbare”, a scris Eugen Iancu pe pagina sa de Facebook.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

sursa: adevarul.ro