Mersul la toaletă este un fel de sport extrem pentru elevii unei şcoli dintr-o comună doljeană! Asta se întâmplă din cauză că, pentru a ajunge acolo, trebuie să traverseze strada.

-Hai, fiţi atenţi cum traversaţi. Încet. 

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi băieţi nu sunt pe drumul de acasă spre şcoală, cum am fi tentaţi să credem, ci au fost... la toaletă. În fiecare pauză, o grămadă de elevi ai şcolii gimnaziale din Izvoare, judeţul Dolj, fac acest traseu. Iar uneori, cum e cazul de faţă, chiar şi în timpul cursurilor, când nu are cine să-i supravegheze. 

-Este normal ca, Doamne fereşte... E uman, Doamne fereşte, se întâmplă să ai nevoie în timpul orei. Doamne fereşte, se poate întâmpla... Se poate întâmpla...
-Să vină o maşină, să-i lovescă! Neînsoţiţi de nimeni.
-Da, dar se poate acuma să alocăm un cadru didactic? Când faci de serviciu, faci în pauză, nu faci de la oră. Să ieşi să faci de serviciu, să însoţeşti copiii. E normal.

Situaţia nu datează de ieri, de azi, ci de acum 12 ani. De altfel, vechimea clădirii în care se află toaletele este mai mult decât evidentă. Tavanul e plin de găuri, la fel şi pereţii, dar şi uşile. Chiar şi aşa, nu condiţiile sunt principala grijă a părinţilor. 

-Nu e bine. Sunt maşini, mai e câte un copil mai neatent, mai...
-Îl trimiţi sănătos de acasă şi... Doamne fereşte. 

În pauze, dascălii fac cu rândul la supravegherea copiilor.

-Foarte greu şi pentru noi ca profesori şi periculos pentru ei. Numai că sunt supravegheaţi. 
-Este o anomalie. Eu am fost consilier în perioada aceea şi am spus chestiunea asta. Conducerea de atunci, şi a şcolii şi a primăriei, aşa a gândit că trebuie făcut. Probabil că nu au avut... din moment ce a luat fostul proprietar o parte din terenul şcolii, au făcut acolo. 
-Singura soluţie e să se construiască în curtea şcolii.
-Când?
-Păi cum ne lasă vremea, dacă este aprobat în proiect, s-a făcut un proiect, s-a făcut un studiu. 

În orice caz, autorităţile locale promit să rezolve situaţia până la 1 iunie.