Ți s-a întâmplat vreodată să urinezi des sau să ai durere în părțile laterale sau spate și să nu știi de unde este  problema principală? Ei bine, aceste simptome corespund infecțiilor urinare.
Această afecțiune este întâlnită cel mai des la femei, dar și la bărbați. Dacă se tratează la timp, această infecție nu va mai fi o problemă pentru tine.

Totodată, trebuie să conștientizezi cât de important este să mergi la medic încă de la primele semne, acestea fiind neplăcute pentru tine. Fie că te afli la birou sau acasă, aceste simptome îți pot aduce un disconfort pe tor parcursul zilei. Cu toate acestea, nu trebuie să-ți faci probleme prea mari, infecția urinară poate fi vindecată foarte ușor cu medicamente.

Articolul continua dupa recomandari

Infecțiile urinare

Infecția urinară este cauzată de anumite  bacterii și poate afecta în cea mai mare parte  tot sistemul urinar, începând de la rinichi, la uretră sau vezică.

Bacteriile sunt dăunătoare pentru organism și  pătrund cu ușurință , prin diferite modalități, în sistemul imunitar, însă organismul le elimină foarte rapid.  

Agenții patogeni  pot învinge cu ușurință sistemul natural de apărare al organismului, aceștia  se înmulțesc și provoacă infecțiile urinare. În materie de bacterie, cea mai întâlnită este Bacteria Escheria coli (E.coli). Aceasta este cea mai cunoscută și răspândită bacterie cu o influență negativă asupra organismului. Bacteriile pot provoca pielonefrite, infecții ale tractului urinar superior.

Dacă vei ignora simptomele, care la prima vedere pot fi banale și de neluat în seama, infecția poate evolua până la afectarea rinichilor . Această faza poate apărea dacă ai un sistem imunitar foarte slăbit, depinde foarte mult de metodele pe care le folosești și în apărarea acestuia.

Aceste afecțiuni sunt întâlnite cel mai des pe timpul verii. Din cauza căldurii din mediu, organismul trece printr-o fază de deshidratare, creându-se astfel un mediu prielnic pentru creșterea agenților patogeni în vezica urinară. Se recomandă să consumi lichide pentru a împiedică apariția acestor infecții urinare.

Simptome

În materie de simptome ale infecțiilor urinare pot apărea dureri urinare, senzație de arsură, durere în abdomenul central inferior, sânge în urină.

Alte simptome pot apărea atunci când rinichii tăi sunt afectați de această infecție, ca de exemplu, poți avea febră, frisoane, greață, oboseală sau dificultate la urinare.

Este indicat să mergi la medic încă de la primele simptome tocmai pentru a nu întâmpina complicații.

Merișorul- aliatul în prevenirea și tratarea infecțiilor urinare

De mai bine de 100 de ani, produsele pe bază de merișor au fost recomandate de bătrâni pentru prevenirea și tratarea infecțiilor urinare. Astfel că,  merișorul este indicat în tratarea infecțiilor urinare deoarece conține anumite substanțe benefice, și anume-proantocianidine.

Astfel, merișorul omoară bacteriile aflate în tractul urinar, are efect antiflamator și analgezic, prevenind astfel recurentă infecțiilor urinare.

Susține sănătatea tractului urinar, elimină și omoară bacteriile tractului urinar, efect antiinflamator și analgezic, previne recurența infecțiilor urinare.

Pe herbagetica.ro găsești tratament pentru infecție urinară pentru ca tu să fii în formă și să ai o stare de bine.

Complexul pe bază de merișor mai conține și alte extracte esențiale cum ar fi: aronia, strugurii ursului, splinuță, vitamina D3 , vitamina C, coadă calului și frunze de urzică.

Analize indicate

Medicul de familie îți va recomanda o serie de analize pentru a verifica cu exactitate starea ta de sănătate. Astfel, vei face un sumar de urină sau urocultură- determină exact ce bacterie este implicată în infecție și care este imunitatea acesteia la antibioticele comune.