S-a demonstrat ştiinţific - dragostea trece prin stomac. Suntem mai predispuşi la romantism după ce ne-am răsfăţat cu o masă bună, arată studiile. Nu e deci de mirare că de Ziua Îndrăgostiţilor restaurantele vor fi pline. Mulţi chefi au transformat reţetele şi pregătesc surprize apetisante pentru cupluri. 

În bucătăria unui restaurant din Bucureşti, se testează preparatele care vor răsfăţa simţurile îndrăgostiţilor, la cina de Valentine's Day. Un meniu sută la sută românesc, dar reinterpretat în stil gourmet. 

Articolul continua dupa recomandari

Pentru o cină reuşită, chefii propun meniurile de degustare, care pot fi savurate în cel puţin două ore. 

Iar preţul porneşte de la 290 de lei, pentru toate cele 8 feluri de mâncare. Cina începe cu pâine cu maia, făcută în casă, unt cu ceapă roşie şi vin, apoi urmează pasta de jumări, puiul de curte şi păstrăvul afumat. Într-un alt restaurant din Capitală, desertul va fi în centrul atenţiei. 

Gustul nu este complet fără un pahar de prosecco. 

Pentru cei care vor să îşi lase partenera fără cuvinte, s-a inventat cina... pe întuneric. Însă, pentru asta, ar fi nevoie să călătoriţi la Paris, Viena sau în Zurich, acolo unde există restaurante în care preparatele se savurează la lumina lumânărilor.