Un elev de la Liceul Auto, în vârstă de 17 ani, a fost lovit de tren pe 26 martie 2018. După trei săptămâni, timp în care victima accidentului feroviar a fost intubat, iar șansele de supraviețuire erau aproape minime, elevul Liceului Auto și-a revenit din comă.

După aproape 40 de zile de la accident, timp în care a stat mai mult în comă, tânărul a început să vorbească și să se deplaseze susținut de o persoană, lucru considerat o minune, inclusiv pentru personalul medical.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Observatorulph.ro, tânărul poate, începând de astăzi, să fie mutat de la Terapie Intensivă la Secția de Neurochirurgie.

„Ne bucurăm că starea pacientului s-a îmbunătățit. A început să vorbească și se poate deplasa sprijinit de o persoană. Tânărul are însă nevoie de recuperare neuro-motorie", susțin surse medicale, care au precizat că s-a luat decizia, dată fiind starea mai bună de sănătate a acestuia, să fie transferat de la Terapie Intensivă la Secția de Neurochirurgie.

Importantă este însă, spun medicii, și perioada următoare, având în vedere că tânărul are nevoie de recuperare neuro-motorie, iar aici intervine o altă problemă.

Astfel de servicii nu sunt oferite, momentan, în Prahova, singura alternativă fiind fie o unitate de profil din alt județ, fie o clinică particulară.

Prin urmare, susțin surse medicale, tânărul are nevoie de sprijin din partea tuturor pentru perioada de recuperare, astfel încât să beneficieze de servicii de calitate.