Incident scandalos la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Nemulţumit de salariul de 11 mii de lei pe care îl primeşte lunar, un medic a refuzat să trateze o pacientă. Ba mai mult, ar fi scris acest motiv şi pe foaia de observație a bolnavei care este în stare gravă. Conducerea spitalului şi Colegiul Medicilor au început o anchetă.

Pacienta a ajuns la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgență, în urmă cu 2 zile. Pentru că avea simptomele unei pneumonii acute, medicii de la camera de gardă au cerut să fie consultată şi de un pneumolog. Numai că specialistul de gardă ar fi refuzat consultaţia!

Articolul continua dupa recomandari

Gigel Capotă Director Spital de Urgenţă Târgu Jiu: Am convocat comisia de etică care va comunica cu medicul respectiv, Consiliul medicilor care va comunica cu medicul respetiv. Sunt suparat dar voi lua măsurile cele mai drastice, dacă este aşa!

În foaia de observaţie, doctoriţa ar fi scris negru pe alb că nu poate face investigația din lipsă de personal. Dar şi pentru că nu este plătită corespunzător.

Gigel Capotă Director Spital de Urgenţă Târgu Jiu: Eu zic că sunt salarii meritate pentru personalul medical

Surse medicale spun că salariul medicului specialist depăşeşte lunar 10 mii de lei. Fără să fie luate în calcul sporurile pentru gărzi.

Pacienta de 63 de ani al cărei consult ar fi fost refuzat de specialist este în stare gravă, la Terapie Intensivă, în spitalul din Târgu Jiu.

Costinel Popescu director medical Spital de Urgenta Targu Jiu: E o brohopneumonie masivă cuu afectarea ambilor plămâni. A fost verificat. Tratamentul a avut de la început acoperirea intregului spectru microbian.

Cazul este anchetat acum atât de comisiile de specialişti ale spitalului cât şi de Colegiul Medicilor. Conducerea unităţii medicale a anunţat că vor fi verificate şi alte cazuri care au fost tratate de medicul pneumolog.