După ce au cărat incubatoarele pentru bebeluşi cu tractorul de gunoi şi chiar dacă nu au primit undă verde de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a începe activitatea, oficialii oraşului Fălticeni au inaugurat cu mare fast noua maternitate.

Şi toate s-au terminat astăzi cu o inaugurare ca în vremurile bune. Conducerea oraşului, cea a judeţului, preoţi şi miniştri, toţi s-au bucurat de noua maternitate a Fălticeniului. 

Articolul continua dupa recomandari

E drept, drumul către standardele europene, la noi se face cu tractorul. Asta s-a întâmplat în urmă cu trei zile când incubatoarele moderne pentru copiii născuţi prematur au fost cărate cu remorca în care muncitorii adună zilnic gunoiul din oraş.

Direcţia de Sănătate Publică însă n-a dat undă verde pentru începera activităţii în maternitate.

Abia acum inspectorii sanitari vor preleva probe din noul centru şi în cel puţin şapte zile vom afla dacă există sau nu germeni care pot pune în pericol sănătatea bebeluşilor şi a mamelor lor.

După ce va primi toate avizele de care are nevoie, maternitatea va desevi nu numai oraşul Fălticeni ci toate localităţile din preajma urbei lui Sadoveanu.

Fosta maternitate funcţiona într-o clădire nereabilitată de peste 60 de ani.