Au mai rămas doar trei zile până când Sibiul se va umple de zeci de şefi de stat şi de guverne, sute de invitaţi şi aproape o mie de jurnalişti. Aşa că pregătirile pentru summitul care va decide viitorul Uniunii Europene au intrat în linie dreaptă. Peste 100 de camere video monitorizează acum tot ce mişcă în oraş. Întâlnirea la nivel înalt a prelungit şi vacanţa elevilor şi studenţilor, care stau acasă încă o săptămână.

7.500 de parapete din plastic formează un culoar de aproape 4 kilometri, pe mijlocul şoselei. Este traseul pe care îl vor parcurge cele 36 de delegaţii oficiale de la Aeroportul Internaţional din Sibiu până în Piaţa Unirii, locul de desfăşurare a summitului. În Piaţa Mare, se montează deja podiumul pe care vor păşi înalţii demnitari.

Articolul continua dupa recomandari

Măsurile de securitate la summit-ul de la Sibiu, ca pe vremea vizitelor lui Ceauşescu 

Pentru a elimina orice pericol, poliţiştii au sigilat fiecare canal de pe drum. O măsură care nu s-a mai luat decât la vizitele lui Nicolae Ceauşescu.  

Un străin aflat în oraş spune că "într-adevăr, este foarte multă securitate peste tot. Asta nu e o problemă. E foarte bine şi ne simţim în siguranţă". 

Deşi luni ar fi trebuit să se întoarcă la cursuri, elevii şi studenţii din Sibiu s-au ales cu o vacanţă de Paşte prelungită cu o săptămână.

Şi calendarul examenelor a fost modificat din cauza summitului. 

Constantin Dincă, purtător de cuvânt ISJ Sibiu: Evaluarea la clasa a doua care trebuia să se desfăşoare marţi, miercuri şi joi pentru judeţul Sibiu a fost reprogramată pentru săptămâna viitoare marţi, miercuri şi joi odată cu evaluarea la clasa a patra 

Pe 9 mai, 27 de şefi de stat şi de guvern din ţările membre UE vor stabili, la Sibiu, viitorul Uniunii şi agenda strategică pentru următorii 5 ani, alături de 400 de invitaţi de rang înalt, 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.