Proprietarii firmelor care închiriază maşini au, vară de vară, aceeaşi problemă! Oamenii dau maşini unor clienţi, doar că nu le mai văd înapoi decât cu mare noroc. Şi asta pentru că indivizii le vând unor centre de dezmembrări auto, după care dispar sau, dacă răspund la telefon, inventează tot felul de poveşti.

Cei de la centrele de închiriere au şi o mare dilemă. Încă nu au idee cum reuşesc hoţii să vândă maşinile pentru dezmembrare, atât timp cât nu au acte de proprietate asupra vehiculelor.

Articolul continua dupa recomandari

Alin Marin, proprietar firmă de închirieri: Clientul care a închiriat inițial 4 zile mașina a solicitat o prelungire de încă 3 zile după care a mai solicitat încă o prelungire. A tot evitat, a zis că ajunge imediat, că ajunge a doua zi, nu a mai ajuns cu mașina trimițându-ne un mesaj pe whatsapp cu faptul că a lăsat mașina amanet

De altfel, vehiculul era listat de câteva zile pe site-urile de dezmembrări. Mașina a fost recuperată la limită.

Stefan, proprietar rent a car: S-a închiriat mașina pentru un termen de 5 zile, după care nu s-a mai returnat mașina. Am încercat să reluăm telefonic cu dânsul legătura, absolut nimic. După care mașina practic era la Suceava la un centru de dezmembrări. Am regăsit mașina acolo bineînțeles, practic numai jumătate din ea.

Păgubiții spun că de multe ori este vorba de grupări specializate în astfel de practici, ceea ce ar explica faptul că hoţii pot vinde mașinile fără acte de proprietate.

Ca urmare, mai mulţi deţinători de firme de închiriere solicită crearea unei baze de date cu ajutorul căreia să identifice clienții rău-intenționați.