În poarta palatului din Sibiu al lui Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, au bătut mascaţii. Au făcut percheziţii şi au căutat documente. Cioabă şi soţia lui au primit mandate la Poliţia din Mehedinţi, într-un dosar de spălare de bani. Sighişoara Cioabă ar fi făcut afaceri cu firme din Strehaia, implicate într-o reţea care a prejudiciat statul cu CINCI milioane de euro. 

Soţii Cioabă au fost chemaţi la audieri, în urma unor denunţuri. Un bărbat care susţine că a fost trimis în spatele gratiilor din cauza afacerilor pe care le-ar fi făcut cu ei, spune că ştie exact cum era ocolită legea la palatul regelui. 

Articolul continua dupa recomandari

Dorin Cioabă este martor, iar soţia lui suspect într-un dosar de spălare de bani. Dimineaţă, mascaţii i-au vizitat la palatul din Sibiu. 

Vizibil supărat de deranjul pe care l-au provocat familiei percheziţiile poliţiei, Dorin Cioabă a fost astăzi şi avocatul soţiei. Sighişoara Cioabă ar fi făcut afaceri cu firme implicate într-o reţea care a prejudiciat statul cu 5 milioane de euro. Membrii reţelei ar fi emis facturi pentru tranzacţii false. 

Dorin Cioabă spune că vizate de anchetă ar fi două, din cele patru firme ale soţiei, care au intrat în faliment.

În dosarul în care au fost audiaţi azi soţii Cioabă au fost făcute percheziţii în opt judeţe din ţară şi în câteva palate ale romilor din Mehedinţi. Anchetatorii suspectează că, timp de cinci ani, câteva firme ar fi întocmit documente contabile pentru tranzacţii fictive în valoare de 18 milioane de euro. 

După percheziţii, poliţiştii au ridicat o jumătate de milion de euro şi două maşini de lux. 32 de persoane au primit mandate de aducere la poliţie. Dosarul a fost preluat de Parchetul Mehedinţi.