Apar noi mărturii din creşa groazei. Mai mulţi părinţi povestesc cum cei mici sunt încă terorizaţi, deşi unii dintre ei nu mai merg la acea creşă chiar şi de doi ani. Abia după apariţia înregistrărilor în care îngrijitoarele jignesc, ameninţă şi umilesc copiii, familiile înţeleg prin ce au trecut cei mici. Oamenii o acuză pe şefa creşei că a ştiut de aceste abuzuri şi nu a luat nicio măsură. Revoltaţi, părinţii cer pedepse aspre.

Înregistrările au revoltat o ţară întreagă. După ce au ascultat cuvintele grele ale celor trei îngrijitoare, alţi părinţi au povestit calvarul prin care au trecut copiii lor, lăsaţi în grija femeilor.

Articolul continua dupa recomandari

”Porcule! Eşti porc, nu tigru, cum spune mamă-ta! Porc eşti!”, se aude pe înregistrare.

” "Mă-ta! Ce face mă-ta? (înjurătură) Ia, spune şi tu! Spune!", e auzită o îngrijitoare.

Fetiţa unui cuplu în grupa îngrijitoarelor acuzate de abuzuri după un transfer. În câteva zile, au apărut şi primele semne că micuţei nu îi este bine.

Adriana, mama unei fetiţe înscrise la creșă: In momentul in care a fost in prima grupa de jos, ne-a povestit cand venea acasa ca una din doamne o trage de par. Seara, de exemplu, plangea in somn.

Mihai, tatăl fetiței: Dimineata, cand ne apropiam de cresa, cum țipa ca nu vrea la copii. Cand era la grupa de sus, cand o luam seara spunea "Maine venim la copii". Cand s-a mutat jos, nu mai voia!

O bunică spune că nepoata ei a rămas cu traume deşi au trecut doi ani de când nu mai merge la acea creşă.

”Nu şi-a revenit nici acum! Cu pătura în cap noaptea, speriată pe întuneric. Înjura! Mi-a făcut asta de vreo două ori!”, dezvăluie bunica.

Conducerea susţine că nu ar fi ştiut ce se înâmplă. Părinţii dezvăluie altceva.

Adriana, mama unei fetițe: Am incercat sa discutam cu directoarea, o perioada nu a fost de acord sa ne-o mute de la cresa. Apoi, dupa mai multe sesizari, mi-a spus ca o sa vada ce poate sa faca, daca mai sunt locuri in cealalta grupa.

VALERIA BUTNARU, fosta coordonatoare a creşei: Sa vorbeasca urat nu le-am auzit! Eventual le sanctionam. Nu sunt omul care sa tolereze asa ceva!

”Directoarea sau celalalte de la etaj, este imposibil să nu fi auzit ţipete sau să nu fi văzut cum sunt agresaţi copiii verbal!”, susține bunica unui copil.

Până acum, cele trei femei care apar în înregsitrări şi-au dat demisia, iar şefa lor a fost destituită. Ea este pensionată de câţiva ani, dar încă profesa la cerere.

Surse din cadrul cresei ne-au dezvaluit faptul ca in ultimii ani, asistenta medicala, cea despre care parintii spun ca era cea mai dura intre cele trei surpinse pe inregistrari, ar fi incercat de mai multe ori sa preia conducerea cresei.

Luni dimineaţă, avocatul părinţilor va depune plângere la Poliţie.