Moartea tânărului pădurar din Maramureş, executat în timp ce încerca să oprească nişte hoţi de lemne, îi scoate pe români în stradă. Mii de oameni au protestat astăzi în mai multe oraşe faţă de modul în care autorităţile tratează acest caz. Se fac două săptămâni de când bărbatul a fost ucis, criminalii nu au fost prinşi, iar ancheta bate pasul pe loc.

Câteva sute de oameni au protestat la Oradea faţă de felul în care autorităţile tratează problema defrişărilor ilegale. Trei hectare de pădure dispar în fiecare oră din România. 

Articolul continua dupa recomandari

Proteste s-au ţinut în toată ţara. Din centrul oraşului Braşov, oamenii au plecat în marş pe străzi. Judeţul se află în topul zonelor cu cele mai multe defrişări ilegale. 

Odată cu pădurile, riscăm să pierdem ecosisteme rare, peisaje emblematice pentru România, dar şi o sursă importantă de oxigen. 

Oamenii cer şi drepturi sporite pentru angajaţii care apără pădurea cu mâinile goale şi cu preţul vieţii. Şase pădurari au fost ucişi în ultimii doi ani în România şi sute - agresaţi de hoţii de lemne. Pentru ultima victimă - un tânăr tată din Maramureş - nu s-au găsit nici acum vinovaţi, la peste trei săptămâni de când bărbatul a fost executat în stil mafiot.