Strămoşii ne-au lăsat meşteşuguri deosebite, însă talentul românului de odinioară păleşte în epoca tehnologiei. Vestea bună este că mai există totuşi oameni care vor să ducă tradiţiile mai departe. S-au întâlnit la un târg, în ţinutul Dobrogei, şi i-au cucerit pe cei care le-au trecut pragul.

Zeci de oameni s-au strâns la evenimentul desfăşurat în acest weekend la Constanţa să demonstreze că obiceiurile nu trebuie să moară.

Articolul continua dupa recomandari

Meşteşugarii transformă lutul în vase sau sculptează lemnul, cu dibăcie şi pasiune. Fiecare piesă e unică în felul ei. Şi doamnele au venit să-şi etaleze îndeletnicirile la târg. Tricotează botoşei şi ciorapi de lână.

După ce au mâncat pe săturate, oaspeţii au fost invitaţi la plimbare, tot în stil dobrogean: pe apă. Iar ghid, din canotcă, le-a fost marele ambasador al Deltei, Ivan Patzaichin.

Ivan Patzaichin: Din traditionala lotca, care este o amabarcatiune mai greoaie, greu de manevrat, am creat aceasta canotca, care este mai usoara, mult mai simpla. Stai cu fata, ai posibilitatea sa admiri natura.

La întoarcere, în jurul marelui campion s-au adunat o mulţime de copii. Cei mici au fost dornici să înveţe cum să facă bărci în miniatură.

Sărbătoarea tradiţiilor şi meşteşugurilor dobrogene este la prima ediţie şi se încheie astăzi, duminică.