Cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală. Asta spune tradiţia şi are tot mai mulţi adepţi printre români. Aşa că în aceste zile e forfotă mare în restaurante. Bucătarii se pregătesc pentru a satisface toate poftele. Pentru cei atât de comozi încât şi restaurantul e departe, există o soluţie, peştele vine gata făcut acasă.

Pe litoral, restaurantele şi-au făcut provizii de scrumbii şi stavrizi prinşi în plasele din largul mării.

Articolul continua dupa recomandari

130 de lei, platoul cu peşte comandat de Florii acasă

După ce este spălat bine, peştele este pus la rumenit, timp de 15 minute, pe plită. Nu înainte de a fi dat bine cu sare.

La malul mării, peştele nu îl găsesti doar la cherhanale si terase. Mai nou vine pe tavă, acasă. Clienţii vor platouri cu de toate, la un preţ de 130 de lei. 

Împachetată cu atenţie, comanda ajunge în câteva minute la destinaţie. La fel se va întâmpla şi de Florii. 

Calcanul, cel mai scump peşte de Florii pe litoral

Dacă totuşi vreţi să ieşiţi din casă şi să vă răsfăţaţi în zi de sărbătoare, restaurantele sunt gata să satisfacă şi cele mai exigenţe cerinţe. La alte preţuri însă. 

O familie cu trei membri care comandă biban sau scrumbie din Marea Neagră va plăti 100 lei.

Asta fără să adăugăm că dacă vrem să ne răsfăţăm şi cu calcan putem adăuga încă 92 de lei la porţie. Adăugăm şi un pahar de vin alb şi în total masa ne costă 200 de lei.

Şi la munte s-a făcut deja comanda de peşte pentru Florii. Într-un restaurant cochet din Buşteni, tonul este vedetă în acest weekend.

La munte, peştele servit cu orice garnitură are acelaşi preţ

Servit pe un pat de carpaccio de ţelină şi sfeclă roşie, preparatul este înnobilat cu un sos de stridii. 

Romică Harabagiu, chef: Avem în meniu exclusiv în această perioadă peşte pe care clientul spune cum şi-l doreşte să îl gătim. În orice fel, cu orice garnitură, plăteşte un singur preţ

Tradiţia spune că peștele consumat în ziua de Florii are puteri tămăduitoare.