Pentru mulţi, Paştele este prilej de vacanţă! Pentru alţii, este prilej de reculegere. La Mănăstirea Neamţ cele două variante nu se exclud una pe cealaltă, aşa că oricine vrea linişte, mâncare bună şi locuri pitoreşti mai are timp să rezerve o cameră sau un apartament.

Mai veche decât însăşi domnia lui Ştefan cel Mare, Mănăstirea Neamţ este o destinaţie obligatorie pentru orice turist care decide să viziteze Moldova. În apropierea Paştelui, cei care vor să se reculeagă aici, pot face chiar mai mult decât o simplă vizită.

Articolul continua dupa recomandari

Preot Andrei, reprezentant Manastirea Neamt: Pe moment sunt rezervate cam 15 camere, vom vedea daca se vor mai ocupa si altele. Spatiul de cazare este oferit celor care vor sa viziteze locurile acestea pitoresti din jurul Neamtului, pline de cultura.

Cei care decid să îmbine reculegerea cu turismul, găsesc la Mănăstrirea Neamţ 100 de locuri de cazare. Toate au dotări moderne şi, pentru familii, există şi 4 apartamente. Pentru perioada sărbătorilor pascale, mai bine de jumătate din locuri au fost deja rezervate. Chiar şi aşa, 30 de locuri îi aşteaptă încă pe cei care se decid pe ultima sută de metri să plece de acasă.

Preot Andrei, reprezentant Manastirea Neamt: Pentru o camera se percepe 100 de lei , costul unei camere, pe noapte si care doresc li se ofera si masa pentru sarbatorile Pascale 

Mănăstirea Neamţ se află la 12 kilometri de Cetatea Neamţului şi, în afară de frumuseţea peisajului, poate oferi turiştilor adevărate lecţii de istorie sau credinţă. În incinta lăcaşului de cult există o bibliotecă ce găzduieşte vechi manuscrise, iar în biserică se află Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.