Soţul femeii care şi-a ucis băieţelul de 3 ani, în Unirea (Dolj), crezând că e Diavolul, face noi dezvăluiri despre drama prin care trece familia sa.

Soțul Irinei Pleșa, acuzată că și-a sugrumat băiețelul de trei ani și jumătate, în timp ce acesta dormea, în noaptea de duminică spre luni, a dezvăluit că femeia a ajuns la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, în luna martie a acestui an, în urma unui episod violent, când au fost chemați și polițiștii.

Articolul continua dupa recomandari

Problemele au început să apară în urmă cu patru luni, când am apelat la ambulanță. Cei de la ambulanță au chemat poliția, a relatat bărbatul.

Femeia de 33 de ani, angajată a Direcției pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Dolj, a stat internată timp de 11 zile, soțul ei declarând că aceasta a fost profund afectată de ce a văzut în spital.

"Cele 11 zile au fost groaznice pentru un bolnav care a fost tratat de așa ceva. Nu se poate, nu se poate să existe așa ceva. Erau bărbați care fumau pe hol. Erau asistenți, erau infirmiere care furmau. Nu a putut să-și facă un duș normal în toate acele zile, pentru că nu se închidea ușa. Apa la duș curgea ca de la ploaie. Credeți că acestea sunt condiții ca un om să se recupereze în alea 11 zile", a declarat bărbatul pentru Observator.

El a adăugat că niciunul dintre medici nu l-a avertizat asupra gravității stării soției sale și nici nu l-a atenționat că aceasta trebuie monitorizată cu atenție.

"E vina mea că nu am avut putere de convingere asupra soției (n.r. - pentru a merge la control). 
În tot timpul ăsta în care am văzut că e bine am zis să nu o contrazic să nu-i provoc ceva. La externare, i s-a dat un singur medicament. Acel medicament a readus-o la viață", a mai spus bărbatul. 

Femeia și-a sugrumat copilul, crezând că este Diavolul

Irina Pleșa se afla cu soţul şi cei trei copii la ţară, în Unirea, județul Dolj. În noaptea de duminică spre luni, femeia a mers la culcare cu băiețelul de trei ani și jumătate, în timp ce soțul său s-a culcat într-o altă cameră cu celălalt băieţe, în vârstă de 6 ani, și fetița de un an. În aceeași casă se mai aflau părinții și fratele ei.

La scurt timp după ce cu toții au adormit, femeia s-a trezit, și-a privit băiețelul cum doarme și l-a strâns de gât până l-a lăsat fără suflare. Apoi și-a strigat soțul pentru a-i arăta ce a făcut. I-a explicat că a crezut că este un spirit malefic și nu și-a dat seama că era copilul ei.

Plin de groază, omul a sunat la 112 pentru a cere ajutorul, dar pentru fiul său totul a fost prea târziu.

În sala de judecată, femeia le-ar fi spus magistraţilor că în timp ce-şi sugruma copilul, a realizat că micuţul nu e Diavolul, dar că aşa a vrut Dumnezeu. 

”L-a luat Dumnezeu pentru că era plin de viață”, le-a spus tânăra judecătorilor. 

Femeia de 33 de ani a fost arestată pentru 30 de zile, ea fiind în prezent internată la spitalul Penitenciarului Jilava.