Magistrații de la Tribunalul Suceava au decis menținerea în arest preventiv a lui Gabi Gavril Litră, tânărul de 19 ani din comuna Horodnic de Sus care și-a biciuit iubita însărcinată. Individul formulase o contestație față de decizia pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Rădăuţi prin care s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

"Băiatu Gagicaru" fusese arestat preventiv pe 16 februarie, după episodul de violență care a înfuriat o țară întreagă.

Articolul continua dupa recomandari

Tânărul de 19 ani a fost săltat de poliţişti şi dus în arest, chiar dacă fata de 15 ani şi mama ei nu au vrut să depună plângere, urmărind astfel să-l scape de anchetă pe agresor.

Acesta a făcut o contestație la măsura dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din Rădăuți, însă magistrații din Suceava au respins-o.

Tribunalul SUCEAVA - Tip soluție: Respins
Soluția pe scurt: În baza art. 204 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul LITRĂ GABI-GAVRIL, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Aresatare Preventivă din cadrul IPJ Suceava, împotriva încheierii nr. 7 din data de 16.02.2020 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 785/285/2020 al Judecătoriei Rădăuţi. Conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 20 februarie 2020.

Adolescenta de 15 ani, însărcinat în luna a cincea, a fost lovită cu biciul extrem de violent de către Gabi Gavril Litră.

Totodată, minora a fost pusă în genunchi, lovită cu pumnul și forțată să-și bage mâinile în jar încins, totul întâmplându-se în timp ce în curte răsunau manelele. Motivul? L-ar fi înșelat.

Mama adolescentei biciuite: ”Îmi spuneau că se joacă”

A fost o situaţie frustrantă pentru poliţişti, care s-au văzut puşi, în premieră, în situaţia de a băga după gratii un agresor fără să existe o plângere din partea victimei.

Mai mult, atât adolescenta bătută, cât şi mama acesteia care a filmat scenele brutale fără să intervină, i-au luat apărarea tânărului.

(Mama agresorului): Eu n-am ştiut până n-am văzut filmarea pe Facebook. Şi când mă uitam la filmare, au venit domnii poliţişti.

(Reporter): Ce părere aveţi de filmare?

(Mama agresorului): Îmi pare rău! Îmi pare foarte rău!

(Reporter): Cum vi s-au părut imaginile?

(Mama fetei): Nici bine, nici aşa. Cum să spun. Ei îmi spuneau că se jucau. Eu am întrebat-o pe fată, a zis că se joacă. Eu nu ştiu.