Oamenii din întreaga lume sunt mai trişti, mai nervoşi şi mai înfricoşaţi ca niciodată, potrivit unui studiu mondial care a analizat bunăstarea populaţiei.

Cele trei emoţii negative, respectiv tristeţea, nervozitatea şi frica, au atins niveluri record în anul 2018, pentru al doilea an consecutiv, arată studiul anual Global State of Emotions.

Articolul continua dupa recomandari

Acelaşi studiu arată că stresul oamenilor a simţit un uşor declin, ceea ce înseamnă că lumea a rămas la fel de nefericită ca şi în anul 2017, an în care nivelurile emoţiilor negative au depăşit toate recordurile.

În ultimele 12 luni, dominate de război, crize politice şi urgenţe umanitare pe toată planeta, tot mai multe popoare au devenit mai triste sau conflictuale.

Potrivit CNN, în ultimul an, Ciad a devenit cea mai negativă ţară din lume, urmată de Nigeria, Sierra Leone şi Irak, în timp ce ţările din America de Sud domină topul pe partea pozitivă.

Studiul mondial cu privire la bunăstarea populaţiei a fost făcut în anul 2018 şi conţine 151.000 de interviuri cu persoane adulte din 140 de ţări.

Potrivit studiului, în 2018, 4 din 10 oameni au precizat că resimt din plin grija zilei de mâine, în timp ce un sfert dintre cei intervievaţi au spus că sunt trişti, iar alţi 22% sunt nervoşi, din diferite motive.

Top 10 al celor mai negative ţări din lume:

1. Chad

2. Niger

3. Sierra Leone

4. Iraq

5. Iran

6. Benin

7. Liberia

8. Guinea

9. Palestinian Territories

10. Congo