După un deceniu de aşteptare au început lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură de lângă Bucureşti. Au început româneşte, cu o mână de muncitori şi câteva utilaje care ar trebui teoretic să foreze picioarele pasajului de la Domneşti. Şefii de la drumuri au şi o explicaţie pentru lipsa utilajelor. Zona este atât de aglomerată încât prezenţa lor pe şantier ar încurca şi mai mult traficul.

Pentru şoferii nevoiţi să circule zilnic pe centura Capitalei, intersecţia de la Domneşti este un coşmar. Cozile sunt kilometrice, la orice oră din zi. Ambulanţele abia îşi croiesc drum. Cu mâinile în buzunar, câţiva muncitori privesc şi ei blocajele.  

Articolul continua dupa recomandari

Lucrările la Pasajul Domneşti, începute cu viteza melcului

De zece ani autorităţile au promis aici un sens giratoriu suspendat, care ar trebui să decongestioneze zona. Abia anul acesta au început lucrările, în stil românesc. 

În afară de câţiva muncitori, doar un afiş şi câteva benzi delimitatoare de pe marginea drumului ne-ar putea da de înţeles că acolo se lucrează la un proiect important. Singurul utilaj de pe şantier este pus în mişcare abia după apariţia echipei Observator. 

Unul dintre şoferi este nemulţumit de faptul că a parcurs 25 de kilometri în două ore, iar altul spune că "dorm copiii o oră dus şi o oră întors, în maşină, până la şcoală. Spun că au început lucrările dar, să fim serioşi, utilajul ăla e de trei ani pe şantier şi tot degeaba".

Oficialii de la drumuri spun că proiectul avansează greu, culmea, tot din cauza aglomeraţiei. 

Pasajul Domneşti ar trebui să fie gata în 2021

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Se lucrează în nişte zone foarte algomerate şi am vorbit să nu ţină utilaje inutil acolo, ca să nu aglomereze şi mai mult zona. Au de forat 30 de coloane, până acum au forat 3, de fapt două

Curând, lucrările ar putea fi, din nou, blocate. Ministerul Transporturilor nu a finalizat încă exproprierile, iar infrastructura din ţara noastră strânge recorduri ruşinoase. 

Pentru că România are, în momentul de faţă, aproximativ 86.000 de kilometri de drum, dintre care 28.000 sunt pietruite, asta înseamnă aproape 33% din întreaga reţea de drum din ţara noastră. 

Pasajul de la Domneşti, lung de doar 374 de metri, ar trebui să fie gata la începutul anului 2021.