Deşi temperaturile sunt mai mari decât anul trecut în aceeaşi perioadă, locuitorii din Tulcea plătesc facturi la căldură şi de 3 ori mai mari. De vină este majorarea preţului agentului termic furnizat în sistem centralizat.

Aşa se face că întreţinerea pe luna decembrie a ajuns, în cazul apartamentelor cu 3 camere, şi la 1100 de lei. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu vor reuşi să plătească facturile, dacă autorităţile locale nu vor lua măsuri.

Articolul continua dupa recomandari

Majorarea preţului agentului termic a făcut ca facturile la căldură să ajungă, la Tulcea, la sume greu de imaginat. Consilierii au majorat cu 60% preţul agentului termic furnizat în sistem centralizat, la sfârşitul anului trecut, dar efectele s-au văzut abia când s-a afişat întreţinerea. 

Chiar dacă mulţi localnici fac eforturi să se descurce, pentru o parte dintre ei costurile cu încălzirea locuinţei sunt aproape imposibil de acoperit.

Speriaţi de ce îi aşteaptă dacă vremea se răceşte, oamenii au mers să-şi verse năduful chiar în faţa autorităţilor.

Andaluzia Luca, viceprimar Tulcea: În sedinta care va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie vom putea lua o hotrarare care sa vine in ajutorul cetatenilor si sa reduca aceasta factura

Cu toate acestea, autorităţile au promis că îi vor ajuta pe cei care se află într-o situaţie delicată.

Constantin Hogea Primar Tulcea: Întelegem problema oamenilor, ca este o presiune extraordinara pe bugetul lor, dar mizez si faptul ca tot ce am explicat institutiional si investitional, lumea a inteles ca investitile sunt tot in sprijul comunitatii tulcene.

Cele 7 milioane necesare subvenţiei vor fi strânşi prin anularea sporului de 15% pe care îl primesc angajaţii primăriei, anularea normei de hrană pentru poliţiştii locali şi oprirea finanţărilor pentru sport şi cultură.