Locuitorii unui sat din Bihor sunt disperaţi din cauza lucrărilor de reabilitare a drumului care străbate localitatea. Şoseaua este, acum, supraînălţată cu 60 de centimetri, iar asta le creează o mulţime de probleme. Nu-şi mai pot băga maşinile în curţi, plus că drumul e ridicat până în dreptul ferestrelor.

Drumului Naţional 76, din satul bihorean Hidişelu de Sus este deja mult mai înalt decât nivelul geamurilor de la casele localnicilor.

Articolul continua dupa recomandari

Localnic: Pur şi simplu nu putem să ne folosim de curte, de locuinţe şi aşa mai departe.

Reporter: În curte puteţi băga maşina?

Localnic: Nu, păi vedeţi că nu pot s-o bag şi după câte am înţeles se vor mai ridica încă 10 centimetri. Şi atunci ce facem? Intru în casă cu elicopterul? Cum mergem?

Oamenii se plâng că din cauza lucrărilor de reabilitare a drumului, vor fi pur şi simplu inundaţi de ploi.

Adrian Parta şef de şantier: Apa va fi preluată prin şanţurile care urmează să fie amenajate în localitatea respectivă iar accesul la proprietăţi se va executa cu maximul de pantă admis de 15 la sută.

Sătenii au reclamat situaţia constructorului, proiectantului şi beneficiarului, dar fără folos. Sesizările lor au fost ignorate, iar lucrările s-au desfăşurat fără întrerupere.

Localnic: Ni s-a raspuns de către ingineri că vinovata e panta, ca e panta prea mare.

Adrian Parta, şef de şantier: Părerea mea, se putea încerca şi cu alt tip de reabilitare faţă de acesta, dar acesta este un proiect de reabilitare, trebuie să respectăm, încercăm să modificăm cât putem pentru a ajuta şi cetăţenii în această privinţă.

Lucrările care fac parte din tronsonul 6 Beiuş-Oradea al DN76 au început din luna octombrie a anului trecut şi ar trebui să fie finalizate la sfârşitul acestui an.