Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dat amenzi în valoare de 102.500 de lei pentru şase hoteluri, cinci cluburi şi cinci restaurante de pe litoral. În unităţile de cazare şi localurile sancţionate au fost găsite nereguli precum lenjerie de pat murdară, mobilier stricat, mâncare depozitată necorespunzător sau expirată.

Cele şase hotelurile în care comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au găsit nereguli sunt din staţiunile Neptun şi Olimp.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit unui comunicat al ANPC, în patru unităţi de cazare era lenjerie de pat murdară, precum şi gresie stricată în baie sau mobilier rupt, în timp ce în cazul celorlalte trei, ofiţerii au observat că turiştii nu primeau informaţii despre serviciile cu şi fără plată care li se ofereau.

Comisarii au dat amenzi şi în cazul a cinci cluburi din staţiunea Mamaia, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor şi pentru că în meniuri nu apăreau informaţii despre cantitatea netă sau cu privire la ingredientele cu potenţial alergen, se arată în comunicatul ANPC.

Tot în staţiunea Mamaia au fost sancţionate şi cinci terase, unde s-au găsit produse expirate, alimente depozitate necorespunzător sau neetichetate, precum şi meniuri din care lipseau informaţii despre cantitate sau ingrediente. Două dintre aceste terase nu mai au voie să servească mâncare până la remedierea problemelor.

În urma controalelor desfăşurate în perioada 12 – 13 august, ofiţerii ANPC au aplicat amenzi în valoare totală de 102.500 lei.