Oamenii din trei localităţi sibiene sunt disperaţi pentru că, de câteva luni, nu îşi mai pot aerisi locuinţele din cauza mirosului insuportabil care vine din râul Cibin. Localnicii cred că de vină sunt deversările făcute de Staţia de Epurare a Sibiului, locul în care se varsă toată canalizarea oraşului. Peste 200 de persoane au semnat și o petiție prin care cer autoritătilor să identifice sursă mirosului, însă până acum nu au primit niciun răspuns deşi au făcut nenumărate sesizări către DSP, Garda de Mediu şi Apele Române.

Calvarul a început în luna august. Oamenii se plâng că au ajuns la capătul răbdării din cauza mirosului de fosă septică, pe care îl simt mai ales seara. Uneori localnicii nici măcar nu pot deschide ferestrele.

Articolul continua dupa recomandari

Nicolae Olariu, localnic - Chestia asta n-o să poţi s-o faci niciodată seara. Te loveşte o duhoare insuportabilă şi nu ai nicio şansă, nu poţi să faci nimic.

Mirosul înţepător este resimțit în trei localități de pe raza comunei Şelimbăr.

"Seara şi dimineața ne sufocăm de la mirosul de-acolo. Nu numai noaptea, persistă un miros și ziua, dacă se apropie orele serii copiii nu mai pot ieși afară să se joace, nu putem aerisi", se plânge o femeie din localitate.

"Eu aș zice că-i un atentat la sănătatea publică, nu-i un disconfort!", este de părere un alt localnic.

Oamenii, convinşi că mirosul vine de la Stația de Epurare a Sibiului

Nicolae Olariu, localnic - În nenumărate rânduri am venit până la stație, eu locuiesc în Mohu, un kilometru mai jos, și în momentul în care se resimțeau mirosuri acolo, acele mirosuri se resimțeau și aici.

Localnicii au cerut o întâlnire cu reprezentanții mai multor instituții, în încercarea de a găsi răspunsuri.

Vasile Maier, director Apă Canal Sibiu - Noi nu suntem societatea care să provocăm mirosurile. Noi preluăm apele reziduale și le tratăm într-o stație modernă care este controlată de cel puțin două ori în fiecare luna de către Apele Române în controale inopinate.

Marius Grecu, primar Șelimbăr - Urmează să mai facem două adrese către Apele Române și către apă-canal să verifice agenţii economici de pe cursul râului Cibin.

Dacă niciun agent economic nu va fi găsit vinovat, oamenii spun că o altă sursă a mirosului insuportabil ar putea fi gunoiul de grajd aruncat de fermieri pe câmp.