Vacanţele frumoase la Paris sau Viena pot fi retrăite şi aici, la doi paşi distanţă. La asta s-au gândit căţiva antreprenori români care au deschis localuri ce reproduc întocmai atmosfera cafenelelor sau brutăriilor din marile capitale. Bucătarii de la noi au luat lecţii peste hotare pentru a aduce clienţilor produse apreciate în toată lumea: croissant, ştrudel cu mere sau tort de ciocolată vienez.

Aroma croissantului proaspăt scos din cuptor, muzică în surdină, oameni primitori şi vitrine pline cu dulciuri fine. Nu trebuie să călătorim mii de kilometri. Atmosfera din celebrele brutării de pe Champs-Élysées se poate regăsi şi aici aproape. Un astfel de loc este, de câteva luni, chiar în centrul Sibiului.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru a respecta întocmai reţetele, preparatele sunt făcute cu unt şi făină aduse special din Franţa. 

Liliana Beldean, chef patiseur: Am învăţat că totul se face cu ingrediente de calitate şi muncind şi testând şi tot făcând. Şi clienţii au fost destul de receptivi

La câteva străzi distanţă, într-o cafenea, clienţii savurează prăjituri vieneze.

Ionela Hodoran, reprezentant local cu specific vienez: Avem aici ştrudel cu mere, proaspăt făcut de noi în bucătărie, şi cu sos de vanilie. Şi lângă, specificul Sascher, tort vienez de ciocolată. Este umplut cu gem de caise şi se serveşte cu frişcă lângă

Administratorii localurilor cu specific vienez şi fraţuzesc sunt încântaţi de succesul pe care îl au afacerile lor şi se gândesc să se extindă şi în alte oraşe.