România are peste 50.000 de militari şi peste 14.000 de veterani de război, dar niciun centru pentru cei rămaşi. Un proiect fără precedent ar putea schimba acest lucru.

La Cercul Militar Naţional, obiecte donate de artişti, sportivi, jurnalişti, oameni politici sau de afaceri au fost scoase la licitaţie. Banii strânși vor fi folosiţi pentru constituirea primului Centru de Recuperare şi Refacere pentru militarii români răniţi în misiuni.

Articolul continua dupa recomandari

Licitație pentru veteranii de război

10.000 de euro este preţul plătit pentru pălăria unuia dintre cei mai mari actori ai filmului românesc. Banii îi vor primi eroii care au nevoie de noi. Veteranii de război. Tot pentru pentru ei, alpinistul Alex Găvan a donat o fotografie realizată la peste 8.000 de metri altitudine, pe vârful cucerit anul acesta.

Alex Găvan: "Am primit toate darurile astea de la 8 mii de metri si asta este rostul lor sa le dau mai departe, asta e menirea lor. Niciun act de generozitate nu este prea mic"

Tabloul lui Alex s-a vandut cu 2000 de euro. Și a fost cumpărat de tenismenul Horia Tecău. Tot el a licitat și pentru adidașii olimpici ai Gabrielei Szabo.

Horia Tecău: "E un sentiment natural cand simți că cineva are nevoie de ajutor, mai ales cineva care a sacrificat atât de mult si s-a implicat atât de mult pentru ei, familiile lor și țara noastră"

Ionuț Butoi, veteranul care a donat pentru licitație medalia de argint, câștigată la Jocurile Invictus din 2017, în scaun rulant, a avut parte de o surpriză imensă. În mod simbolic, a primit-o înapoi, după ce o familie a cumpărat-o cu 1.200 de euro.

Ionuț Butoi: "Mulțumesc din suflet acestor fete minunate, care au licitat"

fete: "El a luptat pentru ea și am vrut să i-o dăm înapoi, pentru că merită"

Observator și Antena 3 au fost parteneri media unici ai evenimentului. Jurnaliștii celor două posturi au donat și ei obiecte de suflet pentru licitație.

Adrian Ursu: E nevoie de această solidarite. În momentul în care alții au făcut un sacrificiu pentru noi, acolo, pe câmpul de luptă, să facem și noi acest mic sacrificiu în a-i sprijini, ca ajunși acasă să aibă puterea să-și ducă viața alături de cei dragi.

Sonia Simionov: "Am văzut ce se întâmplă în zona de conflict și riscurile la care se expun acești oameni și am văzut necesitatea unui astfel de spital, centru de recuperare și refacere pentru ei"

La licitație s-au vândut peste 70 de obiecte, printre care o minge semnată de naționala U21, tricoul Cristinei Neagu, dar și microfonul pe care Sonia Simionov l-a folosit în misiunile din Kandahar.

Puteţi ajuta la construirea centrului pentru veterani

Pentru alte donaţii puteţi folosi conturile de mai jos. Orice sumă contează!

Cont RON IBAN: RO53BACX0000001901764000

Cont EUR IBAN: RO26BACX0000001901764001