Halloweenul s-a sărbătorit şi în Castelul Corvinilor, din Hunedoara. Numai că oaspeţii au avut parte de o amplă poveste gotică. Castelul a fost bântuit de personaje terifiante, în timp ce - din pereţi - ieşeau fantome. Totul, pe un fundal de muzică gotică, de natură să-i impresioneze şi mai mult pe vizitatori.

Pe o ploaie mocănească, noapte învăluie Castelul Corvinilor. Persoanje de groază şi spirite malefice bântuie încăperile reci şi întunecoase, luminate slab de lumânări şi făclii.

Articolul continua dupa recomandari

Decorul terifiant se încadrează perfect în cel gotic al castelului. Totul în cadrul unei expoziţii inedite de Haloween.

Castelul este un exemplu splendid de arhitectură gotică şi ascunde poveşti şi legende înfricoşătoare. Se spune că în temniţa castelului a fost închis însuşi Vlad Ţepeş. Aici s-au păstrat de acum câteva sute de ani lanţurile cu care erau prinşi condamnaţii.

O altă legendă spune că prizonierii condamnaţi la moarte erau aruncaţi într-o groapă în care erau lei sau erau arşi pe rug.

Ştefan Balog, artist plastic: Acest castel ofera exact atmosfera pe care am sperat-o de foarte, foarte mulţi ani. Am spus că trebuie să combinăm mai multe aspecte. Acest cadru minunat, care este castelul. O muzică pentru care am o colaborare fantastică. O trupă americană de muzica gotică. Am creat aceste lucrari prin care eu încercam să lucrez anumite temem acre se leaga de vise, de a traversa anumite dimensiuni, de a crea un mister care să provoace privitorul.

O sărbatoare de Haloween pe care vizitatorii, cu siguranţă, nu o vor uita.

Castelul Corvinilor- unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România- a fost construit în secolul al 14- lea de Iancu de Hunedoara pe o stâncă la poalele căreia curge pârâul Zlaști.