Lanţ uman în faţa Spitalului Judeţean Constanţa. Zeci de oameni au protestat după moartea femeii de 70 de ani care a agonizat jumătate de zi sub ochii medicilor. A fost revolta faţă de atitudinea cadrelor medicale şi a timpului mare de aşteptare, la urgenţe.

Tăcuţi şi cu pancarte în care revendică dreptul la viaţă, constănţenii şi-au dat mâna într-o revoltă a tuturor pacienţilor ignoraţi de medici.

Articolul continua dupa recomandari

”Atitudinea lor sa se schimbe, sa-ti adreseze o vorba buna. Sa fim mai zambitori, mai primitori cu oamenii”, spune un protestatar.

În urmă cu o săptămână, o femeie de 70 de ani a murit sub ochii fiului său, după ce a aşteptat 16 ore, pe un scaun, pe holurile spitalului. Familia a făcut plângere la Colegiul Medicilor. Oamenii acuză medicii de malpraxis.

”Nu putem sa ne plangem la infinit pe Facebook. Trebuie sa facem putin cate putin toti impreuna. 16 ore, timp in care se putea face ceva sau macar se putea incerca”, spune nora bătrânei.

Fiecare protestatar a adus cu el povestea unei tragedii din propria familie.

”Mama mea e bolnavă de cancer de 3 ani, iar, pentru că a ales să fie tratată la Cluj, nu mai e primită nici măcar la Urgențe în Constanța. Și-au pierdut umanitatea, nu mai stiu ce e juramantul lui Hipocrate. Sunt niste macelari si atat”, exclamă un protestatar.

”Eu am venit intr-o zi cu sora mea la 12 a luat-o salvarea. La 16.00 m-am dus la receptie. E posibil sa stam aici si nimeni sa nu ne bage in seama si a zis asa: salvarea in ziua de azi e taxi, doamnă, nu mai e salvare”, declară o protestatară.

De cealaltă parte, medicii de la Urgenţe se apără şi spun că sunt supraaglomeraţi. Într-o singură zi, au de tratat peste 450 de pacienţi, iar personalul medical este insuficient.