România ascunde peisaje uimitoare. De cele mai multe ori acestea rămân necunoscute publicului. Până când devin o destinaţie la modă, aşa cum este cazul Lacului Pâlnie din judeţul Bihor. Pe numele său real Lacul Vida, această bijuterie naturală atrage zeci de turişti.

Lacul Vida este unic în țară datorita pâlniei de deversare a apei. Deși vorbim de o construcție artificiala, lacul a ajuns astăzi o destinație de vis, indiferent de anotimp. Dacă vara oamenii se plimbă cu barca pe lac, iarna pescuiesc la copcă sau pur şi simplu admiră peisajul.

Articolul continua dupa recomandari

Spectaculosul vartej din mijlocul lacului Vida este principala atractie de aici, din Luncasprie. Acum, acesta arată ca o cascadă învăluită într-o perdea de gheaţă, desprinsă parcă din poveşti. In plus, lacul e plin de pesti ce depasesc, adesea, 2 kilograme.

Barajul îngheţat este locul ideal pentru poze, numai bune de pus pe instagram.

După o sesiune foto, cea mai bună metodă de a te încălzi este o partidă de bulgăreală sau un concurs de săniuş.

Barajul Vida este amplasat pe râul Holod, în amonte de localitatea Luncasprie. În zonă există aproximativ 300 de peşteri nemarcate, unele dintre acestea pot fi vizitate de turiştii pasionaţi de speologie. Există totuşi un neajuns. O singură pensiune funcţionează în Luncasprie, dar numai în perioada verii.