Avem peisaje superbe, dar ajungem cu greu să ne şi bucurăm de ele. Şi nu distanţa este cauza. Drumurile sunt de vină. Aşa că turiştii care vor, de exemplu, să admire Lacul Cinciş de lângă Hunedoara trebuie se înarmeze cu multă răbdare. Şi cu maşini de teren, pentru că şoseaua până acolo arată ca după bombardament.

La 15 kilometri de Hunedoara, se ascunde o minunăţie a naturii. Lacul Cinciş. Unul dintre cele mai mari din Transilvania. Nici nu este de mirare că turiştii români şi străini vin în număr tot mai mare aici.

Articolul continua dupa recomandari

Sau veneau, pentru că acum drumul dezastruos până acolo îi descurajează. Şi îi dezarmează şi pe proprietarii de pensiuni din zonă. Am luat şi la pas drumul. Dintr-o groapă, dăm în alta. Sau în altele.căci nu le mai ţinem şirul.

Dragota Leandru, proprietar camping: Nu se poate, au carpit au reparat un pic drumul și gata. La mine vin turiști străini foarte mulți și zic: domne, ne rupem mașinile. O reclama foarte proasta. Plus ca noi lucram aici și mergem după una alta cu mașina și le rupem și pe ale noastre.

Şi măcar de-ar fi asta singura problemă. În prag de sezon estival, în lac ajung ajung tot felul de gunoaie aruncate de localnici la voia întâmplării.

Dragota Leandru, proprietar camping: Primarii nu își fac datoria, ca nu au curaj sa ii amendeze ca nu mai voteaza pe urma. Și vin aici și ameţiţii ăștia de la dig aduna gunoaie zi și noapte. Uitați-va ce e pe lac. Acum începe sezonul estival, faci o baie.ce să faci cu gunoaiele astea.

Iar situaţia a ajuns să îi dispere şi pe localnici şi pe turiştii care îşi fac curaj să ajungă până aici.

Pe de altă parte, autorităţile spun că au mâinile legate. Vor putea moderniza drumul abia după ce se vor termina lucrările de canalizare şi problemele birocratice.

Costel Avram, administrator public, Consiliul Judetean Hunedoara: Noi vrem sa facem drumul, dar in acelasi timp vrem ca si oamenii de acolo sa beneficieze de conditiile cele mai bune, chiar daca mai dureaza un an de zile, după aceea va fi preluat din nou de consiliul judetean

Dar, dacă privim partea plină a paharului, dincolo de drumul dezastruos, turiştii care ajung aici se bucură de un peisaj spectaculos.