România pare un izvor nesecat de investiţii inaugurate, dar nefuncţionale. Un astfel de caz se înregistrează în Lugoj, unde - în urmă cu trei ani - edilul local a inaugurat cu mare fast un centru SPA ultramodern.

Doar că acesta nu a fost niciodată deschis publicului. Acum, primarul promite că - în aproximativ trei luni, lugojenii ar putea să se bucure pentru prima dată de centrul SPA, care a costat aproape un milion de euro, bani luaţi din bugetul local.

Articolul continua dupa recomandari

Inaugurat cu mare fast, în urmă cu trei ani, centrul SPA din Lugoj era sfinţit de un preot sub directa supraveghere a primarului. Era campania electorală pentru alegerile locale, moment numai bun a tăia panglica.

Două zile a fost deschis. La inaugurare şi în ziua alegerilor, atunci când primarul a mai câştigat încă un mandat.

Reporter: Cam aşteaptă oamenii de trei ani.

Francisc Boldea - primar Lugoj: Aşa este, aşteaptă, nu suntem noi vinovaţi că acest constructorul care este cel mai bun din oraş, cel mai valoros a intrat în faliment.

Un aparat de dezumidificare şi un aparat de încălzire a spaţiului ţin în loc o investiţie din bani publici. O instalaţie ce costă 230 de mii de lei.

Francisc Boldea - primar Lugoj: Fără aceste componente nu se încălzeşte incinta bazinului care trebuie să aibă 36 de grade înăuntru, mai are o încălzire în pardoseală electrică şi mai are un sistem prin centrală termică.

În interior se află un bazin acoperit de înot, patru jacuzzi de ultimă generaţie, două săli de masaj, două saune, un cabinet medical şi un restaurant. Toate sunt, însă, pe post de exponate ca la muzeu, pentru ca nimeni nu a avut parte de o relaxare.

Localnică: S-a făcut inaugurarea şi atât. de atunci nu ştim nimic. Normal că ne ar fi plăcut să-l putem utiliza, dar momentan nu este dat în funcţiune.

Tânăr: Mă gândesc că e degeaba din moment ce nu se foloseşte nimeni de el.

Primarul dă asigurări că peste trei luni, centrul Spa va fi deschis publicului. Investiţia de un milion de euro a fost făcută integral din bugetul local.