La malul mării au început deja evenimentele cu ocazia Zilei Marinei! Astăzi, pe o plajă din Constanţa, scafandrii militari le-au arătat turiştilor o mică parte a meseriei pe care o practică. Iar cei care au dorit să li se alăture au învăţat că nu poţi deveni scafandru militar, dacă nu ai o condiţie fizică impecabilă. 

În apele puţin adânci ale Portului Turistic Tomis, pentru eliminarea oricărui risc, astăzi scafandrii profesionişti le-au arătat turiştilor câteva dintre senzaţiile pe care le trăiesc atunci când se scufundă.

Articolul continua dupa recomandari

Activitatea e destinată pentru cei care vor să descopere activitatea de scafandrerie. În primul rând, e nevoie de voinţă. Trebuie să fie sănătos clinic.

Doritorii nu au avut nevoie de brevet de scufundări, dar au fost instruiţi înainte să se avânte în apă. Un tânăr, cadet la liceul militar din Constanţa, a avut ocazia să facă prima scufundare din viaţă.

Anul acesta, Ziua Marinei va fi marcată, în premieră, în şapte oraşe din ţară: Constanţa, Mangalia, Cernavodă, Galaţi, Tulcea, Brăila, dar şi în Capitală