1 iunie a dat startul minivacanţei. Începutul verii i-a prins pe români în maşini sau trenuri, în drum spre destinaţiile de vacanţă. Pe Drumul Naţional 1, unul dintre cele mai tranzitate, s-a mers bară la bară. Aglomeraţie a fost şi în Gara de Nord. Chiar dacă CFR Călători a introdus trenuri spre destinaţii precum Salonic, pentru tineri tot litoralul românesc rămâne cea mai bună opţiune. Mai ales că drumul nu i-a costat nimic. 

Astăzi toate drumurile au dus spre vacanţă. Singurii care au încercat să le pună piedici românilor în drumul lor spre staţiunile montane de pe Valea Prahovei au fost drumarii. 

Articolul continua dupa recomandari

Bară la bară stau maşinile încolonate pe DN1, la intrarea în oraşul Comarnic. În disperare de cauză, încercând să ajungă cât mai repede la destinaţie, şoferii practic se înghesuie pe o singură bandă de mers. 

Şi în Gara de Nord a fost agitaţie azi. Trenurile spre mare s-au umplut cu studenţi. Studenţi care se bucură de gratuitate. Tot cu trenul vom putea merge şi spre Grecia. 77 de pasageri au făcut rezervări pentru prima cursă spre Salonic. 

În fiecare zi, se va pleca din Gara de Nord către Turcia şi Bulgaria. Doar 7 turişti şi-au rezervat bilete pentru Istanbul. Vagoanele pentru maşini, cumpărate de CFR Călători acum 7 ani şi pe care oficialii CFR Călători promiteau că le vor scoate pe şine tot vara asta, nu vor fi puse în circulaţie prea repede. Vecinii bulgari încă nu ne-au dat acordul să le tranzităm ţara.

Dacă la noi, mulţi pun preţul pe confort şi timp cât mai redus, Nick, un american îndrăzneţ, va vizita mare parte din Europa cu trenul. Tocmai a ajuns în Gara de Nord. 

Cei mai mulţi ar alege pentru o vacanţă transportul cu avionul. Însă, dacă nu îţi iei bilet din timp, această variantă nu este tot timpul cea mai rentabilă. 

În total, cu avionul şi apoi cu maşina ajungem să plătim 360 de euro până în Salonic. Cu maşina spre Grecia ar fi opţiunea cea mai bună. Sunt în jur de 1200 de kilometri, ceea ce înseamnă un cost de aprope o sută de euro dus-întors. Doar că, cineva trebuie să conducă timp de 14 ore. Vara, ţările preferate ale românilor rămân Grecia, Turcia şi Spania.