După 12 ani de la moartea unui tată, fiul lui, un adolescent de 15 ani, s-a sinucis. A dispărut de lângă bunici în ajunul Crăciunului, aceeaşi zi în care mama îi ucidea părintele. Claudiu a vorbit de mai multe ori despre moarte, dar nimeni nu l-a luat în seamă. Asta deşi, de când a fost descoperită crima, era instituţionalizat, iar la bunici mergea doar în vacanţe. Băiatul a avut parte de consiliere psihologică. Însă nimeni nu a luat în serios depresia lui.

Claudiu a plecat de lângă bunici în seara de Ajun. Bătrânii au crezut că merge la colindat, dar adolecentul îşi plănuise în detaliu sinuciderea.

Articolul continua dupa recomandari

Două zile, nimeni nu a luat în seamă dispariţia. Apoi, a fost găsit biletul lui de adio, lângă lacul Bicaz.

Mama e după gratii. Condamnată la 15 ani de închisoare, pentru că i-a măcelărit tatăl. Un deceniu a ascuns dispariţia soţului ei. Până acum doi ani, când trupul bărbatului a fost găsit tranşat în haznaua din curtea casei din Hangu, Neamţ.

S-a sinucis în aceeaşi zi în care tatăl lui a fost omorât. Semn că niciodată nu a trecut peste trauma de a-şi pierde părintele.

Cei de la Protecţia Copilului au scris într-un raport că bătrânii nu pot avea grijă de copil. Cu toate acestea, l-au trimis acasă de Crăciun, perioada din an care îi amintea de sfârşitul tragic al tatălui.

Cei de la protecţia socială spun că adolescentul a fost consiliat, dar nu au observat o tendinţă de suicid. Claudiu se va odihni acum lângă tată lui.