Peste jumătate dintre părinţi nu se joacă nici măcar 17 minute pe zi cu copilul lor. Prea ocupaţi de carieră şi tot mai stresaţi, părinţii nu mai ştiu să se apropie de cei mici prin joacă. Pentru unii dintre ei, astfel de distracţii sunt considerate chiar plictisitoare. Asta arată ultimul studiu realizat de una dintre cele mai mari firme producătoare de jucării. Psihoterapeuţii trag şi ei un semnal de alarmă.

Oana Cosânzeana, mămica-vedetă a instragramului, nu acceptă să treacă o zi fără să petreacă, cel puţin, o oră cu Jessica.

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii ar trebui să interacţioneze măcar o oră pe zi cu copiii

Deşi a născut, în urmă cu o lună şi un băieţel, Oana înţelege cât de important e timpul petrecut cu fiecare dintre cei doi copii ai săi. 

Oana Cosânzeana, artistă: Atunci când mergi în parc cu copilul tău şi îl dai în leagăn, iar tu stai cu nasu-n telefon, cum facem toate mămicile din ziua de azi, din păcate, ăla nu e timp de calitate. Eu mă refer la timpul în care există o interacţiune directă între tine şi copil, o interacţiune susţinută, timp de măcar o oră

Deşi străbate toaţă tara alături de sora ei în concerte şi consideră că orice femeie are nevoie şi de timpul ei, Oana a reuşit să găseacă echilibrul între carieră şi viaţa de familie.

Oana Cosânzeana, artistă: N-aş vrea să fiu un exemplu de genul ăsta pentru Jessica. Ah, mama nu făcea nimic! Stătea toată ziua acasă cu mine, făcea tocăniţă, dădea cu aspiratorul

4% dintre români spun că nu ştiu să se joace cu copiii lor

Joaca este esenţială pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Există beneficii chiar şi pentru părinţi, însă un studiu recent arată că adulţii nu îndrăgesc joaca.

4% dintre români se simt dezorientaţi pentru că nu știu să se joace, iar 1,8% sunt nerăbdători să termine cât mai repede. 1,4% consideră că distracția cu cei mici este plictisitoare.

Iar copiii care petrec timp cu părinţii lor devin mai sociabili, mai fericiţi şi chiar mai inteligenţi, spun specialiştii. 

Jeni Chiriac, psihoterapeut: Pentru copil, acest tip de relaţie este foarte important pentru că îi revalidează importanţa copilului în relaţie şi când zic asta este nevoia acestuia de a fi validat din punct de vedere al stimei de sine

Un alt studiu arată că televizorul a devenit unul dintre prietenii celor mici. Ajung să petrecă şi 23 de ore pe săptămână în faţa micului ecran.