Julia Piros, fetiţa de 11 ani din Zalău care a dispărut de acasă în 12 iunie, a fost găsită. În timp ce poliţia şi familia ei o căutau cu disperare, minora a fost găsită tocmai în Bihor. 

La data de 12 iunie 2018, poliția a fost anunțată asupra dispariției unei fete în vârstă de 11 ani, din Zalău, Piros Julia. 

Articolul continua dupa recomandari

Copila ar fi plecat în mod voluntar de acasă și a fost găsită alături de prietenul ei, de 14 ani, vineri, 22 iunie, pe raza județului Bihor. 

Cei doi ar fi fugit împreună din municipiul Zalău și locuiau într-o baracă, băiatul lucrând în timpul zilei la o fermă din județul Bihor.

Băiatul este instituţionalizat la Complexul de Servicii Sociale de la Jibou, însă era adus, uneori, şi la Centrul de la Zalău. Astfel cei doi s-au cunoscut la Centrul de Zi din Zalău, unde fata lua masa și își făcea temele. De asemenea, s-a început o anchetă socială pentru a se determina motivele pentru care fata a ales să fugă de acasă, relatează presa locală.

„Piros Julia, minora de 11 ani, din Zalău, plecată de acasă în mod voluntar la data de 12 iunie, a fost găsita vineri, 22 iunie, de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale-Compartimentul Urmăriri, în judetul Bihor.

Aceasta a plecat din localitatea de domiciliu împreună cu prietenul ei, de 14 ani. Niciunul dintre minori nu a fost victimă  vreunei infracţiuni. Ambii au fost încredinţaţi reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj”, au declarat reprezentanții IPJ Sălaj.