Noi informații apar în cazul tragediei de la Jibou, unde patru tinere și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tren, la o trecere la nivel cu calea ferată.

După accident au apărut numeroase zvonuri privind modul în care funcționa semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferată, însă poliția a anunțat că accidentul s-a produs din cauza faptului că șoferița mașinii, Sanda Ungur, în vârstă de 21 de ani, nu ar fi respectat semnalele la trecerea la nivel cu calea ferată.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 2 imagini în Galerie

Potrivit polițiștilor, ea ar fi ignorat semnalele acustise și luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, iar autoturismul în care se afla alături de patru prietene a fost spulberat de trenul R4046, care circula pe ruta Baia Mare-Jibou.

Potrivit ziaruldesalaj.ro, situația se complică, după ce s-a descoperit că un bărbat a sunat pe data de 21 mai, ziua în care s-a produs accidentul, la 112, pentru a anunța că semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferata nu functionează corespunzator.

Sursa citată menționează că,  luni, la ora 10.00, un barbat din Somes Odorhei a sunat la 112 pentru a anunța politia că semaforul nu functioneaza corespunzător.

"Îmi asum tot ce va spun și o fac public. Luni, pe 21 mai, domnul Pal Raul din Someș Odorhei, de la mine din sat, a sunat la 112 pentru a anunța că nu functioneaza corespunzator semaforul. Între orele 9 si 10 dimineata a fost apelul. Baiatul care a sunat are și trei martori, a dat si declarație. Ei trec zilnic peste acea cale ferata", a declarat Simona Danga, profesoară la Școala Gimnazială din Someș Odorhei.