Deputatul social-democrat Iulian Iancu a ajuns, în această dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce a făcut infarct.

La această oră, medicii îi fac o serie de investigaţii, iar în cadrul spitalului s-a întrunit o comisie care analizează şi evaluează starea de sănătate a politicianului.

Articolul continua dupa recomandari

Iulian Iancu este șeful Comisiei de industrie din Camera Deputaților și astăzi ar fi trebuit să participe la ședința PSD - ALDE pe tema Legii offshore.

În urmă cu două zile, Iulian Iancu a susținut un discurs ferm în Parlament. El a făcut un apel, la dezbaterea privind legea offshore, ca aleșii să fie uniți privind acest proiect, pe care l-a prezentat drept cel mai important din ultimii 30 de ani pentru România, arătând că investitorii nu vor să facă niciun pas înapoi privind sistemul de impozitare care este obligatoriu pentru interesul României.

”Simplu, stimați colegi! Nu am vorbit cu investitorii? Ce spunea colegii noștri astăzi dimineață? Vreți o lege offshore, vreți să apărați interesul investitorilor? Noi vrem? Este vorba despre România nu despre altceva? Ce s-a întâmplat? Am stat de vorbă cu investitorii din februarie până în iulie, săptămână de săptămână, la orice varianta de a aduce un dolar un plus față de redevență nu au fost de acord! Doar redevența, atât!

Atât să luăm din acest zăcământ? Doar redevența care este înghețată pentru 30 de ani într-un acord petrolier asupra căruia noi nu ne-am putut prezenta? Rămânem captivi acelui acord la nivelul acelei redevențe sau trebuie să aducem un plus statul român?

Este pentru prima în istoria fiscală în petrol și gaze când pe lângă redevență s-a introdus un sistem de impozitare legat de preț. (...) Acest sistem de impozitare este absolut obligatoriu", a afirmat Iulian Iancu în plenul Camerei Deputaților.